Μιλάτε στον εαυτό σας; Είστε πιο έξυπνοι!

Είστε από εκείνους που συνηθίζουν να μιλούν στον εαυτό τους; Αν ναι… τότε δεν πρέπει πια να αισθάνεστε ντροπή. Είναι σημάδι πως είστε έξυπνοι. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Το να μιλά κανείς στον εαυτό του αποδεικνύεται ότι είναι τελικά σημάδι αναπτυγμένης ευφυΐας! Σε μια μελέτη οι ψυχολόγοι Daniel Swigley και Gary Lupyan υπέθεσαν ότι το να μιλάμε μόνοι μας μπορεί να είναι επωφελές.

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στη Γη συνηθίζουν να μιλάνε στον εαυτό τους. Από τους μεγαλύτερους στοχαστές ως τους πιο γνωστούς ποιητές και επιστήμονες, όλοι σχεδόν συνήθιζαν να μιλούν στον εαυτό τους. Είναι πασίγνωστη η παραδοχή του Albert Einstein ότι επαναλάμβανε τις σκέψεις στον εαυτό του για να τις επεξεργάζεται καλύτερα. Το να μιλάτε μόνοι σας συμβάλλει να οργανώσετε τις σκέψεις σας.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Linda Sapadin, το να μιλάτε φωναχτά στον εαυτό σας σάς βοηθά να επιβεβαιώσετε σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις. Σας βοηθά να αποσαφηνίσετε τις σκέψεις σας, να προσέξετε τι είναι σημαντικό και να σιγουρευτείτε για οποιεσδήποτε αποφάσεις αμφιταλαντεύεστε.

Το να μιλάτε στον εαυτό σας σάς βοηθάει να πετύχετε τους στόχους σας. Οπως λέει και η Sapadin, «το να λέτε φωναχτά τους στόχους σας σάς βοηθάει να εστιάζετε την προσοχή σας, να ελέγχετε το αίσθημα εγκατάλειψης της προσπάθειας και να απομονώνετε τυχόν περισπασμούς. Ετσι βάζετε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και γίνονται πιο χειροπιαστά».

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here