Προφυλακιστέα η μητέρα του βρέφους που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα – Αποκλειστικές δηλώσεις του συνήγορου της 30χρονης στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” (vids)


Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 30χρονη μητέρα του 18 μηνών βρέφους που απανθρακώθηκε στη Βάρκιζα

Υποστηρίζει ότι οι γιατροί στο παρελθόν διέγνωσαν τέσσερις νόσους πέρα από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού, καθώς και ότι έπαιρνε αγωγή, την οποία διέκοψε, όταν έμεινε έγκυος για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο star, η 30χρονη στην απολογία της περιγράφει τα «μαύρα» παιδικά της χρόνια, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που έζησε στο πλευρό της θετής της μητέρας.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι από τα 11 της υφίστατο κακοποίηση σχεδόν σε καθημερινή βάση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας, η οποία αντί να προστατεύσει την υιοθετημένη κόρη της, την απειλούσε ότι θα διώξει από το σπίτι.

Όταν ήταν 15 ετών σταμάτησε το σχολείο, επειδή ήταν πολύ κακή μαθήτρια. Βρισκόταν στο περιθώριο και είχε μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

Έναν χρόνο πριν την ενηλικίωση της πέθανε η θετή της μητέρα και έτσι μπήκε σε ίδρυμα μέχρι τα 18 της χρόνια. Έμαθε τυχαία πως ήταν υιοθετημένη μετά τον θάνατο της μητέρας της. ‘Ήταν πλέον εντελώς μόνη στη ζωή. Αισθανόταν πανικό και απόγνωση, όπως υποστηρίζει.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, νοσηλεύτηκε και ακολούθησαν λάθος επιλογές ερωτικών συντρόφων. Σε όλους έβλεπε τον άνθρωπο με τον οποίο θα έφτιαχνε οικογένεια, αλλά όλες της οι σχέσεις έληγαν μετά από κάποιο καιρό.

«Ήθελε να έχει κάτι δικό της και αυτό λεγόταν οικογένεια. Είναι το πιο κατατρεγμένο κορίτσι που έχω συναντήσει στη μικρή μου δικηγορική καριέρα» δήλωσε ο δικηγόρος της, Σπύρος Δημητρίου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δε μου έχει ξανατύχει σε καιρό ειρήνης να χάνει κάποιος τόσα παιδιά με τόσο τυχαίο τρόπο» τόνισε, διευκρινίζοντας πως το πρώτο της παιδί ζει με τον βιολογικό του πατέρα, ενώ το δεύτερο πέθανε από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου και όχι από ασιτία, όπως είχε ακουστεί.

Επιβεβαίωσε πως το κοριτσάκι, που κάηκε ζωντανό στο διαμέρισμα στη Βάρκιζα, ήταν δεμένο στο ριλάξ ώστε να είναι σίγουρη πως δε θα μετακινηθεί, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν είχε το πιστολάκι αναμμένο.

Ο κος Δημητρίου έκανε λόγο για μία κοπέλα με βεβαρημένο ψυχιατρικό παρελθόν, που «δεν της επέτρεπε να συμπεριφερθεί όπως ένας μέσος συνετός άνθρωπος. Πρέπει να συνεκτιμηθεί ψυχικά. Οι καρτέλες της υπάρχουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, υπάρχουν οι συνταγογραφήσεις για αντιψυχωσική αγωγή, την οποία διέκοψε».

Τέλος, τόνισε ότι τη μοιραία ημέρα είχε πει σε φίλο της, που είναι οδηγός ταξί, να έρθει να προσέξει το μωρό, όπως συνήθιζε να κάνει. Ωστόσο λόγω μίας παρεξήγησης που προέκυψε, δεν πήγε ποτέ.

Η κατάθεσή της στην αστυνομία

Η 30χρονη η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παράλληλα αντιμετωπίζει προβλήματα που χρήζουν ψυχιατρικής έρευνας, φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ακόμη το μέγεθος της κακουργηματικής πράξης για την οποία κατηγορείται και για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθεί από το σύνηγορό της η συνδρομή ειδικού γιατρού ψυχιάτρου.

Τα όσα είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, σοκάρουν, καθώς εμφανίστηκε ψυχρή και αδιάφορη ενώπιον του εισαγγελέα. «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε η 30χρονη.

Πρόσθεσε δε ότι όταν γύρισε είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το Star, η κατηγορούμενη είπε, επίσης, ότι είχε αναμμένη τη σόμπα στο διαμέρισμα και ότι χρησιμοποιούσε το πιστολάκι μαλλιών, το οποίο άφηνε αναμμένο στα πόδια του μικρού κοριτσιού, για να ζεσταίνεται.

Το άτυχο κοριτσάκι, φέρεται να ήταν μόνο του στο διαμέρισμα σχεδόν όλο το 24ωρο. Η 30χρονη πήγαινε για λίγο, έβλεπε ότι είναι καλά και ξανά έφευγε. Το μωρό ήταν ολομόναχο από τις 6 το απόγευμα, μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή πάνω από 7 ώρες.

Η τραγική ιστορία ζωής της 30χρονης γυναίκας

Η 30χρονη γυναίκα είχε υιοθετηθεί. Όταν ήταν 16 ετών πέθανε η θετή της μητέρα ενώ είχε προηγηθεί ο θάνατος της θετής της γιαγιάς. Η 16χρονη βρέθηκε για δύο χρόνια σε προνοιακή δομή. Πριν ενηλικιωθεί, όμως, γέννησε το πρώτο της μωρό, το οποίο δόθηκε για υιοθεσία.

Στα δεκαοχτώ της πήγε να ζήσει στη Βάρκιζα σε διαμέρισμα που είχε κληρονομήσει από τη θετή της μητέρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει το protothema.gr επί χρόνια ζούσε πουλώντας κομμάτι- κομμάτι την περιουσία που είχε κληρονομήσει και στο τέλος της έμεινε το διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών που έμελε να γίνει ο πύρινος τάφος για το τρίτο της παιδί.

Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου μωρού ήρθε στη ζωή ένα ακόμη παιδί, το οποίο πέθανε σε ηλικία μόλις 2,5 ετών. Πριν από δεκατρείς μήνες γεννήθηκε το τρίτο μωρό – αυτό που κάηκε ζωντανό τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αυτό το παιδί βγήκε από το μαιευτήριο με την υπογραφή φίλου της 30χρονης, ενός οδηγού ταξί, ο οποίος, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι είχαν χωρίσει. Και τα τρία παιδιά είχαν διαφορετικούς πατεράδες.

Φωτογραφία εξωφύλλου: zougla.gr

Διαβάστε περισσότερα για τα Σώματα Ασφαλείας στο www.policenews.eu


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ