Μακροζωία: Αυτά είναι τα 3 μυστικά


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να ζήσει μια μακρά και υγιή ζωή. Εδώ και δεκαετίες επιστήμονες έχουν προσπαθήσει τρόπους να επιμηκύνυον την ζωή των ανθρώπων. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων όμως βρήκε τους τρείς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιτύχουμε την μακροζωία. Και δεν είναι ούτε κάποιο ελιξήριο ούτε κάποιο φάρμακο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας το 2003, άρχισαν ένα πρόγραμμα με τίτλο Study 90+. Μελέτησαν 1.600 ηλικιωμένους άνω των 90 ετών, προκειμένου να εντοπίσουν τις συνήθειες που κρύβοναι πίσω από την μακροζωία.

Η ανάλυση των δεδομένων, έδειξε ότι όσοι έπιναν μέτριες ποσότητες καφέ και αλκοόλ ζούσαν περισσότερο από όσους δεν έπιναν και εκείνοι που ήταν υπέρβαροι άνω των 70, ζούσαν περισσότερο από τους κανονικούς ή τους λιποβαρείς.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές: «Οι άνθρωποι που πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ ή καφέ, ζουν περισσότερο από αυτούς που αποφεύγουν την κατακάλωσή τους». Οι ερευνητές επίσης υπογραμμίζουν ότι και ότι «οι υπέρβαροι άνω των 70, ζουν συνήθως περισσότερο από τους κανονικούς σε βάρος ανθρώπους ή τους λιποβαρείς».
Και προσθέτουν πως «καθώς δεν υπάρχουν πολλες πληροφορίες για τους ανθρώπους που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα 90 χρόνια ζωής, η αξιοσημείωτη αύξηση του χρόνου ζωής, αποτελεί προτεραιότητα στη δημόσια υγεία για την προώθηση της ποιότητας καθώς και της ποσότητας της ζωής».

Πιο απλά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν αρκετά ώστα να γιορτάσουν τα 90α τους γενέθλια και κανείς δεν από πού προέρχεται αυτή η αύξηση της μακροζωίας.

Για να ρίξουν φως στην υπόθεση, οι ερευνητές έκαναν στους συμμετέχοντες νευρολογικές, νευροψυχολογικές, γνωστικές και γενικές εξετάσεις υγείας, κάθε έξι μήνες, συγκεντώνοντας πληροφορίες για τη διατροφή τους, τις καθημερινές δραστηριότητες, το ιατρικό ιστορικό και τα φάρμακά τους.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ