Φτιάξτε μόνοι σας καταπραϋντικό και ενυδατικό σπρέι για το σκύλο σας


Χρησιμοποιήστε αυτό το σπρέι για να καταπραΰνετε το σκύλο σας από κνησμό, ξηρό δέρμα και εκζέματα (π.χ. από αλλεργίες ή ψύλλους).

Υλικά:

3 ml Έλαιο από τεϊόδεντρο

3 ml Έλαιο λεβάντας

1 ml Γαλακτωματοποιητή καρύδας

12 ml Ενυδατικό σπρέι χωρίς άρωμα.

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τα αιθέρια έλαια λεβάντας και τεϊόδεντρου με το γαλακτωματοποιητή καρύδας σε ένα γυάλινο δοχείο. Μετά, προσθέστε το ενυδατικό σπρέι και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Ψεκάστε πάνω από το σώμα του σκύλου δύο φορές την ημέρα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Έλαιο από τεϊόδεντρο μπορείτε να εφαρμόσετε και απευθείας στα «προβληματικά» σημεία.

Ενυδατικό Σπρέι για τα έντομα

Χρησιμοποιήστε αυτό το σπρέι για να απωθήσετε ψύλλους, τσιμπούρια και κουνούπια αλλά και για να κρατήσετε το τρίχωμα του σκύλου σας σε καλή κατάσταση.

Υλικά: (Μπορείτε να μετρήσετε τα υλικά με μία ενέσιμη σύριγγα)

2 ml Έλαιο Ευκαλύπτου

1 ml Έλαιο Κιτρονέλλας

1 ml Έλαιο Κέδρου

10 σταγόνες Έλαιο Μέντας

1 ml Γαλακτωματοποιητή καρύδας

12 ml Ενυδατικό σπρέι χωρίς άρωμα.

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα αιθέρια έλαια με το γαλακτωματοποιητή καρύδας σε ένα γυάλινο δοχείο. Μετά προσθέστε το ενυδατικό σπρέι και ανακινήστε καλά. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε ψύλλους, τσιμπούρια και κουνούπια χρησιμοποιήστε το μείγμα καθημερινά ψεκάζοντας το τρίχωμα του σκύλου σας. Είναι επίσης, πολύ χρήσιμο να τοποθετείτε κάθε μέρα μια σταγόνα από έλαιο ευκαλύπτου και κιτρονέλλας στο κρεβάτι του σκυλιού σας.

Αν θέλετε να κρατήσετε το τρίχωμα του σκύλου σας σε καλή κατάστασης πρόβλημα, χρησιμοποιήστε το ενυδατικό σπρέι χωρίς την προσθήκη αιθέριων ελαίων στο τρίχωμα του σκύλου σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ