Κρυώνεις συνέχεια; 3 αιτίες που θα πρέπει να σε ανησυχήσουν!


Ειδικά τον χειμώνα, το να κρυώνουμε είναι σχετικά λογικό και αναμενόμενο. Όταν, όμως, παρατηρήσουμε ότι κρυώνουμε διαρκώς άσχετα με την εποχή, αλλά και τις θερμοκρασίες που επικρατούν, τότε κάτι παθολογικό μάλλον μας συμβαίνει.

Ας δούμε, όμως, μαζί πώς εξηγούν οι ειδικοί την περίπτωση να κρυώνουμε διαρκώς και ποια προβλήματα υγείας κρύβονται πίσω από την αίσθηση αυτή.

Διαταραχές θυρεοειδούς

Μία από τις κύριες αιτίες του κρύου καιρού είναι μια διαταραχή του θυρεοειδούς. Πράγματι, σε περίπτωση υποθυρεοειδισμού, το σώμα έχει δυσκολία στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Έτσι, εάν ο θυρεοειδής αδένας δυσλειτουργεί, ο βασικός μεταβολισμός θα επιβραδυνθεί και δεν θα απελευθερώσει αρκετή ενέργεια, με αποτέλεσμα ναι κρυώνουμε περισσότερο.

Έλλειψη σε σίδηρο και Βιταμίνη Β12

Το σώμα μπορεί, επίσης, να κρυώνει περισσότερο σε περίπτωση ανεπάρκειας/έλλειψης, συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας σιδήρου ή βιταμίνης Β12. Σε περίπτωση έλλειψης σιδήρου, το πρόσωπο θα είναι, επίσης, πολύ χλωμό.

H έλλειψη σε σίδηρο συνάδει με ρίγη, μιας και ο σίδηρος βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο στα κύτταρα, άρα και να νιώθουμε πιο ζεστοί. Ωστόσο, οι ασθενείς με οξυγονωμένους ιστούς θα δυσκολευτούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Παρομοίως, η βιταμίνη Β12 εμπλέκεται στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Έτσι, σε περίπτωση ανεπάρκειας στη συγκεκριμένη ομάδα βιταμίνης, μπορεί να έχουμε την αίσθηση του κρύου.

Πρόβλημα στο κυκλοφορικό

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί επίσης να αιτιολογήσει το κρύο που μπορεί να αισθανόμαστε. Αυτό συμβαίνει γιατί, εάν το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά, δεν θα επιτρέψει τη θέρμανση των άκρων. Οι διαταραχές της κυκλοφορίας μπορεί να έχουν διάφορες προελεύσεις όπως:

Αρτηρίτιδα των κάτω άκρων με απόφραξη των αρτηριών

Σύνδρομο Raynaud (στένωση των αγγείων, που έχει ως αποτέλεσμα φτωχότερη αγγείωση των χεριών και των ποδιών)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ