H Ταϊβάν μελετά (ακόμα) τη χρήση κινητήρων J85 από F-5 σε πύραυλους πλεύσης


Πριν ένα μήνα είχαμε γράψει για την φιλοδοξία της Ταϊβάν να αντιγράψει και παράξει μαζικά τους κινητήρες J85 των μαχητικών της αεροσκαφών F-5 για την χρήση σε πύραυλους πλεύσης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan (NCSIST) είχε πράγματι θελήσει να προμηθευτεί νέους κινητήρες του τύπου για να ξεκινήσει έρευνα για ένα νέο πύραυλο πλεύσης.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποκτηθούν νέοι κινητήρες από την κατασκευάστρια εταιρεία General Electric, κι έτσι το ίδρυμα αποφάσισε να επικεντρωθεί στον προσπορισμό υλικού από τα μαχητικά αεροσκάφη F-5 της χώρας.

Υπάρχει η φιλοδοξία με την αντιγραφή του κινητήρα να φτιαχτεί ένας νέος κινητήρας με βελτιώσεις και προβλέψεις για χρήση σε πύραυλους πλεύσης, ελαφρύτερος και απλούστερος.
Δεδομένου ότι ο κινητήρας πλέον θα είναι αναλώσιμος αφού θα χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, οι απαιτήσεις είναι λιγότερο αυστηρές.

Εκτός αυτού υπάρχει η φιλοδοξία να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός κινητήρα για μελλοντικά μη επανδρωμένα οχήματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ