Πρέσβης Βενεζουέλας: Τι απαντά στις φήμες για χρυσό στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Αθήνα


Για «παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου» κάνει λόγο ο πρέσβης της Βενεζουέλας σχετικά με όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση στη χώρα του, δηλαδή πως η κυβέρνηση Μαδούρο εξάγει τόνους χρυσού

Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες επιβεβαιώνει πως στο αεροπλάνο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

«Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» δηλώνει ο κ. Τόρες.

Κατά τον ίδιο «αυτή η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες».

Ο κ. Τόρες δήλωσε επίσης, ότι «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν είχε προγραμματιστεί από πριν».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την εξαγωγή χρυσού, ο κ. Τόρες δηλώνει ότι «όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».

Όσον αφορά τους επόμενους σταθμούς του Falcon ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας απαντά ότι «από εκεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροπλάνο έφυγε με κατεύθυνση τον επόμενο σταθμό – για τεχνικούς λόγους – το Πράσινο Ακρωτήρι, πριν να προσγειωθεί στον τελικό του προορισμό που είναι το Καράκας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ