Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα: Η άγρια δολοφονία της 25χρονης αεροσυνοδού Μόνικας Κωνσταντινίδου (pics)


Η άγρια δολοφονία της 25χρονης αεροσυνοδού από τον πρώην σύντροφό της, το καλοκαίρι του 2013

Το ερωτικό πάθος και η ζήλια θόλωσε το μυαλό του, υποστήριξε ο δράστης ο οποίος καταδικάστηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό σε ισόβια. Ζήλευε ό,τι εκείνη αγαπούσε. Το πάθος του για την 25χρονη αεροσυνοδό από τη Θεσσαλονίκη είχε γίνει η θηλιά που την έπνιγε. Και το τέλος ήρθε με τον πιο άγριο τρόπο. Τη στραγγάλισε και πέταξε το άψυχο κορμί της  σε δύσβατη περιοχή, πιστεύοντας μάλλον πως εκεί δεν θα βρεθεί ποτέ.

Τη στραγγάλισε και πέταξε το άψυχο κορμί της σε δύσβατη περιοχή

Η 25χρονη Μόνικα βρέθηκε δολοφονημένη, ανήμερα της Παναγίας, το 2013. Δράστης, ο πρώην  σύντροφός της Θ.Σ., 20χρονος  σπουδαστής τότε στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητο του το πτώμα της, μέσα σε μαύρη σακούλα και το πέταξε σε ρυάκι, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της εξόδου προς τους Ευζώνους Κιλκίς.

Το προφητικό μήνυμα

«Παρακαλώ, κάντε κάτι με το γιο σας. Δεν με αφήνει σε ησυχία. Όπου κι αν πάω, είναι συνέχεια πίσω μου. Σας παρακαλώ μαζέψτε τον. Φοβάμαι», έγραφε σε ένα προφητικό, όπως αποδείχτηκε, μήνυμά της η  αεροσυνοδός στον πατέρα του δράστη, δύο μόλις ημέρες πριν  γίνει το κακό.

Η όμορφη αεροσυνοδός είχε εξαφανιστεί από τις 10 Αυγούστου, όταν άρχισαν να την αναζητούν  οι γονείς της, για να την ξυπνήσουν στις  6 το πρωί,  όπως η ίδια τους είχε ζητήσει, γιατί είχε πτήση εξωτερικού.

Διαβάστε και αυτό: Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα: Ο θυελλώδης γάμος που βάφτηκε με αίμα στην κοιλάδα (vid, pics)

Οι υποψίες στον πρώην

«Από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε η αδελφή μου,  ήμουν σίγουρη ότι κάτι κακό της είχε κάνει. Εκείνος  δεν μπορούσε να δεχθεί τον χωρισμό τους. Την παρακολουθούσε συνεχώς. Είχε γίνει η σκιά της. Την έπνιγε..», είχε πει η αδελφή του θύματος.

Οι έρευνες των αστυνομικών γρήγορα στράφηκαν προς τον  κατηγορούμενο ο οποίος, θέλοντας να αποφύγει τη σύλληψη, έφυγε αρχικά για τη Βουλγαρία και στη συνέχεια  πήγε στην Τουρκία απ’όπου επέστρεψε όταν ένοιωσε πια πως άρχισε να σφίγγει ο κλοιός της Αστυνομίας.

«Ήταν ατύχημα»

Με την παράδοσή του στις Αρχές, ο νεαρός δράστης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα, υποδεικνύοντας και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα της άτυχης κοπέλας. Ωστόσο, προσπάθησε να παρουσιάσει  το θάνατό της ως ατύχημα. Όπωςείπε,  το μοιραίο βράδυ είχε συναντηθεί  με την 25χρονη, η οποία ήταν αποφασισμένη να διακόψει τη σχέση τους που είχε διαρκέσει για περίπου για δυόμιση χρόνια.  «Θόλωσα επειδή πίστεψα ότι με απατούσε… Την έβρισα άσχημα, με έβρισε και αυτή και την απώθησα με το χέρι», υποστήριξε και πρόσθεσε πως  στον καυγά, , έσπρωξε την 25χρονη, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι. Το πόρισμα ωστόσο της ιατροδικαστικής εξέτασης που αποδίδει το θάνατο της 25χρονης σε στραγγαλισμό ήρθε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του δράστη.

Ζήλια και βία

Η  παθολογική ζήλια του δράστη που δηλητηρίαζε τη σχέση του με την 25χρονη και η συχνά βίαιη συμπεριφορά του απέναντί της,  ήταν άλλωστε οι λόγοι που έκαναν την άτυχη κοπέλα να αποφασίσει το χωρισμό.  Μία απόφαση όμως που της στοίχισε την ίδια της τη ζωή.  «Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορούσε να δεχθεί πως η Μόνικα έπιασε δουλειά ως αεροσυνοδός. Τότε άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα και η παθολογική ζήλια. Τη χτυπούσε συνεχώς. Της τραβούσε τα μαλλιά. Της έσβησε το προφίλ στο Facebook. Δεν την άφηνε να μιλά με κανέναν. Την είχε απομονώσει. Η αδερφή μου, σε κάποια από τις συζητήσεις μας, μου είπε: «Πάντα σήκωνε χέρι. Τώρα όμως, τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Δεν αντέχω άλλο». Με τα λόγια αυτά αποτυπώνει η αδελφή του θύματος την ολέθρια σχέση της 25χρονης με το δράστη.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως  σκόπευε να αρραβωνιαστεί την άτυχη αεροσυνοδό, ενώ είχε δανειστεί και χρήματα από συγγενείς, ώστε να αγοράσει τις βέρες. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι  δεν κατάλαβε  πως έγιναν  όλα καθώς δεν ήθελε να τη σκοτώσει . Χαρακτηριστικός είναι πάντως ο διάλογος που φέρεται ότι έκανε με την ανακρίτρια:
«Θα πάω να τη συναντήσω», είπε ο 20χρονος.

Η ανακρίτρια τον ρώτησε «Τι λες;» κι εκείνος επανέλαβε: «Την αγαπάω, θα πάω να τη συναντήσω».
Και η απάντηση που φέρεται ότι έδωσε η ανακρίτρια: «Μάλλον σε χωριστούς τόπους».

Η απολογία και η ετυμηγορία

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο νεαρός άντρας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του,  ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 25χρονης και υποστήριξε ότι  το μοιραίο βράδυ συναντήθηκαν, σε μία προσπάθεια επανασύνδεσης.  Κάποια μηνύματα όμως στο κινητό του θύματος τα οποία εκείνος θεώρησε «ύποπτα» έγιναν η αιτία για όσα έγιναν στη συνέχεια.
Τον Ιούλιο του 2014, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε  ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι, ομόφωνα και πάλι, απέρριψαν το αίτημά του να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Πηγή: dikastiko.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ