Πόσο «αστέρι» είναι η Mercedes A-Class στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)


Mercedes A-Class και τεστ αποφυγής ταράνδου είναι κοσμοϊστορικός συνδυασμός για την αυτοκίνηση. H πρώτη γενιά του premium μικρομεσαίου από την Στουτγκάρδη ήταν ο λόγος που το ESP έγινε υποχρεωτικό στην γκάμα της Mercedes, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εξελίχθηκε σε υποχρέωση στάνταρ εξοπλισμού στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μια δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας, που διεξήχθη από το σουηδικό περιοδικό Teknikens Varld το 1997 και στην οποία η A-Class παραλίγο να αναποδογυρίσει, ήταν η αρχή του ηλεκτρονικού ελέγχου οδικής συμπεριφοράς. Πώς τα καταφέρνει σήμερα;

Προφανώς 22 χρόνια εξέλιξης και 3 γενιές έχουν επιδράσει αναμφίβολα θετικά στο μικρότερο «Αστέρι». Στο μεσοδιάστημα άλλαξε εντελώς ο προσανατολισμός του μοντέλου, και από πολυμορφικό μετατράπηκε σε premium σπορ μικρομεσαίο. Και πάλι, όμως, A-Class και «τάρανδος» δεν διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων, όπως μας δείχνουν οι φίλοι μας στο km77.com. To ζητούμενο των 77 χλμ./ώρα δεν επιτυγχάνεται, με το γερμανικό χάτσμπακ να εκδηλώνει υποστροφή και να παρασέρνει τον τελευταίο κώνο του δεύτερου διαδρόμου, αναγκάζοντας τον οδηγό να ισιώσει το τιμόνι προκειμένου να μην πάρει σβάρνα αυτούς του τρίτου.

Η καλύτερη προσπάθεια καταγράφηκε στα 75 χλμ./ώρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως σε όλες τις ταχύτητες το ESP παρεμβαίνει με την πρώτη τιμονιά, που σηματοδοτεί την απότομη αλλαγή πορείας. Όπως αναφέρουν οι δοκιμαστές, η A-Class ήταν καθόλα προβλέψιμη σε όλες τις προσπάθειες, με την ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά να κοντρολάρουν τις κινήσεις του αμαξώματος και να επιτρέπουν γλίστρημα μόνο στον εμπρός άξονα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ