Πότε -μα ποτέ- μην συνδυάζεις το αναψυκτικό με το μπέργκερ!


Παραγγέλνεις ένα λαχταριστό και ζουμερό μπέργκερ και φυσικά στο μυαλό σου το έχεις συνδέσει με το αγαπημένο σου αναψυκτικό, αλλά αυτό είναι λάθος. Γιατί δεν πρέπει να συνδυάζεις το αναψυκτικό με το μπέργκερ;
Έχεις συνηθίσει να συνδυάζεις το «βρώμικο» φαγητό με αναψυκτικό, όπως συνδυάζεις το βούτυρο με το μέλι. Αυτό, όμως, είναι λάθος και όχι μόνο λόγω των extra θερμίδων που παίρνεις. Γιατί δεν πρέπει να συνδυάζεις το αναψυκτικό με το μπέργκερ; Και γιατί είναι μια πολύ κακή συνήθεια;

Tα αναψυκτικά με ζάχαρη θα μπορούσαν να σε βλάψουν πολύ περισσότερο αν τα συνδυάσεις με τα λάθος φαγητά. Τα φαγητά που είναι γεμάτα πρωτεΐνη είναι υπέροχα γιατί την πρωτεΐνη την έχεις ανάγκη, σου δίνει ενέργεια και σε βοηθά στην κατασκευή μυών. Αλλά αν τη συνδυάσεις με ένα αναψυκτικό, τότε μπορεί να πάθεις ζημιά.

Οι ερευνητές εξέτασαν 27 ενήλικες που είχαν 4 γεύματα. Έπειτα από σχετική μελέτη κατέληξαν στο γεγονός ότι η κατανάλωση αναψυκτικό μαζί με ένα γεύμα με πρωτεΐνη οδηγεί σε μείωση της οξείδωση του λίπους, τη διαδικασία δηλαδή που το σώμα αρχίζει να διασπά το λίπος.

Σύμφωνα με τη μελέτη του περιοδικού BMC Nutrition, αν καταναλώσεις ένα αναψυκτικό με ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες σημαίνει ότι θα κάψεις λιγότερο λίπος.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν πιο αργό μεταβολισμό και αυτό σημαίνει πως δεν μπορούσαν να κάψουν τόσο εύκολα τις θερμίδες που μόλις πήραν.

Και το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι επιπλέον θερμίδες που σου δίνει ένα αναψυκτικό σε συνδυασμό με ένα μπέργκερ δεν σημαίνει ότι δεν πεινάς για ώρες… αλλά αντιθέτως σου δημιουργεί μεγαλύτερες λιγούρες.

Σε αντίθετη περίπτωση, η λήψη άφθονων πρωτεϊνών χωρίς την πρόσθετη ζάχαρη μειώνει τις λιγούρες για αλμυρά τρόφιμα και πιο παχυντικά. Αλλά όταν η πρωτεΐνη αυτή συνδυάζεται με τη ζάχαρη, τότε οι λιγούρες διαρκώς αυξάνονται.

Όπως αναφέρουν επικεφαλής της έρευνας, «τα ευρήματα μας υποδεικνύουν πως η κατανάλωση ενός αναψυκτικού με ζάχαρη και ενός γεύματος με πρωτεΐνη, επηρεάζει την ισορροπία της ενέργειας. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα αναψυκτικά.

Για παράδειγμα, το πρωί αν φας αυγά καλύτερα να μην τα συνδυάσεις με χυμό που έχει ζάχαρη αλλά με σκέτο καφέ!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ