Express δίαιτα: Γίνεται να χάσεις τα περιττά κιλά μέσα σε μια εβδομάδα;


Οι δίαιτες express είναι γνωστό πως δεν κάνουν καλό στην υγεία μας, αλλά αν θέλετε να χάσετε κιλά γρήγορα μπορείτε να επιλέξετε μια υγιεινή διατροφή που θα ενισχύσει την προσπάθειά σας. Υπάρχουν βέβαια κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε που θα σας βοηθήσουν να χάσετε από 1 έως 2 κιλά και θα σας δώσουν το κίνητρο να συνεχίσετε την υγιεινή διατροφή:

1. Πιείτε αρκετό νερό

Αν θέλετε να χάσετε κιλά μέσα σε μια εβδομάδα πρέπει να πίνετε αρκετό νερό και αν θέλετε και κάτι επιπλέον επιλέξτε 3-4 φλιτζάνια πράσινο τσάι με λεμόνι την ημέρα και κάθε πρωί, με άδειο στομάχι ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

2. Διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες
Ακριβώς επειδή οι υδατάνθρακες κάνουν κατακράτηση υγρών, αποφύγερε τροφές όπως μακαρόνια, ρύζι, πατάτες και ψωμί. Αντικαταστήστε τα με τροφές ολικής άλεσης, πολλά λαχανικά και πρωτεΐνες.
3. Cardio γυμναστική

Προσθέστε τουλάχιστον 30΄cardio στην καθημερινότητά σας, είτε είναι τρέξιμο, είτε ποδήλατο, είτε σχοινάκι, είτε κάποια αεροβική άσκηση της επιλογής σας.

4. Περισσότερος ύπνος

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σαμποτάρει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Ο ύπνος είναι ο βασικότερος ρυθμιστής του μεταβολισμού αλλά και της διάθεσής σας.

5. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Κρατήστε ένα διατροφικό ημερολόγιο στο οποίο θα σημειώνετε κάθε γεύμα της ημέρα αναλυτικά μαζί με τις θερμίδες του ώστε να είστε σίγουροι πως παραμένετε εντός θερμιδικών πλαισίων και πως παίρνετε όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας.

6. Αυξήστε την πρωτεΐνη

Θα σας γεμίσει ενέργεια και θα κρατήσει το στομάχι σας απασχολημένο για περισσότερο (άρα θα κάνει περισσότερες καύσεις και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο).

7. Μειώστε τις θερμίδες και τις μερίδες

Για να καταφέρεις να χάσετε κιλά μέσα σε μια εβδομάδα πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καταναλώνετε.

8. Μην παραλείπετε γεύματα

Καταναλώστε 5 γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και 2 ενδιάμεσα σνακ) και μην τα παραλείπειτε. Αυτό είναι το κλειδί στο να κρατήσετε το μεταβολισμό σας ενεργό όλη την ημέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ