Η ιδανική στιγμή για αποτοξίνωση της επιδερμίδας


Ξυπνήστε το δέρμα σας από τη χειμερία νάρκη, χαρίζοντάς του πρωτόγνωρη ενέργεια και λάμψη με μερικές απλές κινήσεις.

Μπορεί να ακολουθείτε την πιο δραστική ρουτίνα περιποίησης που υπάρχει, χρησιμοποιώντας τα πιο τέλεια καλλυντικά, αλλά αν δεν διατρέφεστε σωστά, αν εκτίθεστε υπερβολικά στον ήλιο και στην μολυσμένη ατμόσφαιρα της πόλης ή συνεχίζετε να καπνίζετε και να καταναλώνετε πολύ αλκοόλ, τότε είναι μάλλον απίθανο να δείτε αισθητή διαφορά στην επιδερμίδα σας. «Ο ήλιος, η μόλυνση, το στρες και οι καταχρήσεις, καταστρέφουν την επιδερμίδα, δηλαδή αποτελούν τοξικά στοιχεία», επισημαίνει η δερματολόγος και πλαστική χειρουργός Dr. Dendy Engelman και εξηγεί: «Αποτοξίνωση είναι η ώθηση που χρειάζεται η επιδερμίδα για να επουλώσει τις πληγές που αποκτά καθημερινά και οι ευκολότεροι τρόποι για να το πετύχετε είναι να κοιμάστε αρκετά (τουλάχιστον 8 ώρες), να πίνετε πολύ νερό (6 με 8 ποτήρια την ημέρα), να κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες και να συνδυάζετε σωστά τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε. O οδηγός που ακολουθεί λύνει όλες τις απορίες:

Επενδύστε σε κρέμες με αντιοξειδωτικά
«Προσθέτοντας αυτούς τους ισχυρούς εξολοθρευτές ελευθέρων ριζών στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας, βοηθάτε το δέρμα σας να αντιστέκεται πιο σθεναρά στην ηλιακή ακτινοβολία, τη ρύπανση και τη γήρανση», λέει η Ranella Hirsch, δερματολόγος στη Βοστόνη. «Και για να σιγουρευτείτε για το αποτέλεσμα, πρέπει όχι μόνο να απλώνετε προϊόντα περιποίησης με αντιοξειδωτικά, αλλά και να τρώτε τις κατάλληλες τροφές που τα περιέχουν», προσθέτει. Φροντίστε οι αντιγηραντικές κρέμες σας να περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε, και καταναλώνετε καθημερινά ντομάτες, μούρα και σκούρα πράσινα λαχανικά.

Πείτε όχι στη ζάχαρη και τα trans
Κάθε φορά που καταναλώνετε ζάχαρη, επιδεινώνεται η ακμή, δημιουργούνται ρυτίδες και μειώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προτιμήστε να γλυκαίνετε τις τροφές σας με βιολογικό μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή στέβια.

Δεύτερος εφιάλτης της ομορφιάς σας είναι τα μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια, γνωστά και ως trans λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε μαργαρίνες, συσκευασμένα σνακ – μπισκότα, κράκερ, τσιπς- και, φυσικά, στα τηγανητά πιάτα των ταχυφαγείων. Πέρα από το κύριο πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία σας (σχετίζονται με εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη και παχυσαρκίας ή δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος) αυτά τα τοξικά παράγωγα των ελαίων που καίγονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οι οποίες γερνούν ταχύτερα το δέρμα, ενώ κατηγορούνται και για πλήθος άλλων δερματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης και της υποτροπιάζουσας φλεγμονώδους ακμής.

Εμπιστευθείτε τον ατμό
Παρ’ όλο που πολλοί δερματολόγοι διστάζουν να προτείνουν τη συγκεκριμένη μέθοδο σε κάποιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει κούρα αισθητικής που να μην αξιοποιεί τις ιδιότητες του ατμού. Τις περισσότερες φορές η ειδικός χρησιμοποιεί ένα ζεστό κομμάτι ύφασμα, το οποίο εφαρμόζει στο πρόσωπο πιέζοντάς το με τα δάχτυλα, με σκοπό την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος και προετοιμάζοντας κατάλληλα το δέρμα για να δεχτεί τα προιόντα που θα ακολουθήσουν. Στο σπίτι, γεμίστε το νιπτήρα με ζεστό νερό προσθέτοντας μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας και βουτήξτε μέσα μια πετσέτα. Κατόπιν, στύψτε την πετσέτα και απλώστε τη σε όλο το πρόσωπο για 10 λεπτά.

Αλλάξτε την κρέμα που φορούσατε το χειμώνα
«Ειδικά τώρα την άνοιξη, πρέπει να κάνετε μια μικρή εποχιακή αλλαγή στην κρέμα ενυδάτωσης, επιλέγοντας φόρμουλες που εκτός από τη θρέψη ενισχύουν την κυτταρική αναδόμηση -και όσο πιο ώριμη είναι η επιδερμίδα σας, τόσο περισσότερο», λέει η Hirsch. Συμπληρώστε την αναδόμηση των κυττάρων με μια κρέμα νύχτας. Ο λόγος; Διπλάσιας ποσότητας τονωτικές «ενέσεις» στο εξωτερικό της επιδερμίδας (λιγότερες ρυτίδες), πολλαπλάσια οφέλη έως το βάθος της κυτταρικής αναδόμησης της νεότητάς σας (λαμπερό και σφριγηλό πρόσωπο), τονίζει η ειδικός.

Το serum άμεσης δράσης
«H χρήση ενός ενυδατικού ορού, κρίνεται απαραίτητη για την αναζωογόνηση του δέρματος οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ», τονίζει η Engelman. Αναζητήστε φόρμουλες με υαλουρονικό οξύ, που γεμίζει τις ρυτίδες και λειαίνει την επιδερμίδα. «Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα σωστά ενυδατωμένα κύτταρα μπορούν καλύτερα να μεταφέρουν μηνύματα ανανέωσης στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας εξασφαλίζοντας συνολική αναζωογόνηση», λέει η ειδικός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ