Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη ομορφιάς: 10 γρήγορες λύσεις


Πάλι έβαψες τα δόντια σου με κραγιόν ή έβαλες πολύ ρουζ; Να ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης από τη νευρική κρίση που μπορούν να σου προκαλέσουν οι 10 μικρές καθημερινές ατυχίες ή αλλιώς τα συχνότερα λάθη ομορφιάς κάθε γυναίκας!

1. Κόκκινο κραγιόν στα δόντια;
Τα κόκκινα ζουμερά χείλη είναι η επιτομή του αισθησιασμού. Μέχρι να χαμογελάσεις, και να συνειδητοποιήσεις ότι με κάποιο τρόπο το έντονο κόκκινο του κραγιόν σου μετακόμισε στα μπροστινά σου δόντια.

Λύση
Πριν ευχηθείς να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, κάθε φορά που βάζεις έντονο κραγιόν ταμπόναρε τα χείλη σου σε ένα κομμάτι χαρτί. Μετά βάλε το δείκτη σου στο στόμα, και τράβηξε το προς τα έξω αφαιρώντας έτσι το όποιο επιπλέον κραγιόν τυχαίνει να υπάρχει στο εσωτερικό των χειλιών σου. Για έξτρα προστασία, άπλωσε λίγη βαζελίνη στα δόντια σου, είναι τόσο λιπαρή που το κραγιόν δεν πρόκειται να κολλήσει με τίποτα.

2. Έχεις σκιά στα μάγουλα;
Έχεις σχεδόν τελειώσει το μακιγιάζ σου, κι απλώνεις τη σκιά στα βλέφαρά σου. Α, και από ότι φαίνεται και στα μάγουλά σου!

Λύση
Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να τη σκουπίσεις για να τη διώξεις με τα δάχτυλά σου, εκτός κι αν θες να μοιάζεις σαν το μακιγιάζ σου να είναι εμπνευσμένο από τον ιμπρεσιονισμό. Υπάρχουν 2 τρόποι σωθείς: α. τοποθετείς ένα λεπτό χαρτομάντιλο στην περιοχή κάτω από τα μάτια, και β. πάλι σε αυτήν την περιοχή βάζεις εξτρά ποσότητα πούδρας που μετά αφαιρείς με ένα μεγάλο πινέλο μαζί με τα ψήγματα σκιάς που έχουν πέσει.

3. Mαύροι κύκλοι;
Άπλωσες τo concealer σου αλλά ακόμα μοιάζεις σαν ένα μικρό αξιαγάπητο πάντα; Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Λύση
Πριν βαφτείς, κάνε κομπρέσες με παγωμένο νερό στους μαύρους κύκλους και άπλωσε μια καλή κρέμα. Πρώτα βάλε το make up σου, και τέλος άπλωσε το concealer σου προσεκτικά χωρίς να τρίβεις. Για ακόμα πιο ξεκούραστο βλέμμα, βάλε στο εσωτερικό των ματιών σου λευκό ή ένα κρεμ περλέ μολύβι ματιών.

4. H μάσκαρα αφήνει κόμπους και κολλημένες βλεφαρίδες;
Ευτυχώς που υπάρχουν οι μάσκαρα για πλούσιες πυκνές βλεφαρίδες, αφού σε ελάχιστες η φύση ήταν τόσο γενναιόδωρη. Όμως, υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις όμορφα βαμμένες βλεφαρίδες και εκείνες που καταστρέφουν το μακιγιάζ με τις βλεφαρίδες κολλημένες και κόμπους.

Λύση
Το πιθανότερο είναι ότι η μάσκαρά σου τελειώνει ή την αφήνεις ανοικτή και ξεραίνεται. Αν έχεις μια διάφανη μάσκαρα είσαι τυχερή. Πρώτα πέρνα τις βλεφαρίδες σου με αυτή ως βάση για να ξεχωρίσουν, κι έπειτα τη μαύρη. Διαφορετικά, βάλε στο βουρτσάκι της μάσκαρά σου λίγη βαζελίνη και ανακάτεψέ το με το ήδη υπάρχον περιεχόμενο με κυκλικές κινήσεις. Έτσι, δίνεις λίγο χρόνο ζωής ακόμα στη μάσκαρά σου, και είναι όπως όταν την είχες αγοράσει.

5. Έβαλες πολύ ρουζ;
Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην καθεμιά μας πάνω στην βιασύνη ή όταν βαφόμαστε σε μέρη με κακό φωτισμό.

Λύση
Όχι, μην φρικάρεις κι αρχίσεις να ξαναβάφεσαι από την αρχή. Αν το ρουζ σου είναι σε μορφή compact, απλά πέρνα λίγη πούδρα για να μαλακώσει το χρώμα. Ενώ, αν είναι σε υγρή μορφή, λίγο υγρό make-up θα σε βοηθήσει να μη μοιάζεις με τον Bozo!

6. Η υγρασία φριζάρει τα μαλλιά σου;
Ίσιωσες τα μαλλιά σου και νιώθεις αυτοπεποίθηση, σικάτη κι όμορφη, μέχρι να ανακαλύψεις στον καθρέπτη κάτι τούφες που φριζάρουν.

Λύση
Αν είσαι σπίτι ή κάπου με σεσουάρ, ένα καλό πέρασμα με τη θερμοκρασία στη μεγάλη σκάλα, και μετά κατευθείαν με το κρύο. Διαφορετικά, πάρε ένα πανάκι αντιστατικό και απλά σκούπισέ τα. Κατά ένα περίεργο τρόπο εξαφανίζει την υγρασία και τα μαλλιά είναι όπως πρώτα.

7. Ω, ένα σπυράκι!
Είτε είναι ένας πόρος που έγινε μικρό σπυράκι είτε μια κοκκινίλα που προορίζεται να γίνει, για κανένα λόγο μην κάνεις το γιατρό πιέζοντάς το, γιατί μπορεί να μολυνθεί.

Λύση
Για να μειωθεί το πρήξιμο και το οίδημα, τύλιξε ένα παγάκι σε μια χαρτοπετσέτα, και πίεσε το άτιμο σπυράκι για περίπου 5 με 10 λεπτά. Μετά βάλε μια κρέμα τύπου nova aquasol, για να αποφύγεις τις μολύνσεις και να μαραθεί. Έπειτα, άπλωσε κανονικά το concealer σου για να κρύψεις την κοκκινίλα.

8. Κίτρινα νύχια;
Ειδικά το χειμώνα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις γυναίκες που χρησιμοποιούν για μανικιούρ και πεντικιούρ πολύ σκούρα βερνίκια.

Λύση
Ξέβαψε καλά τα νύχια σου, μούλιασέ τα σε λίγο ζεστό νερό, μετά πάρε μια φέτα λεμόνι και τρίψε τα. Έτσι, η κιτρινίλα θα εξαφανιστεί.

9. Δεν κρατάει το make up μου!
Μετά από περίπου μία ώρα που είσαι βαμμένη, νιώθεις ότι το μακιγιάζ «τρέχει» στο πρόσωπο σου σαν να λιώνει.

Λύση
Απλά το δέρμα σου είναι λιπαρό, ή/και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς έχουν σαν βάση έλαια κι έτσι επιτείνεται η καταστροφή του μακιγιάζ σου. Για βάση, θα χρειαστείς το κατάλληλο primer και να επιλέγεις προϊόντα με βάση το νερό. Η λύση της τελευταίας στιγμής είναι να περάσεις το πρόσωπό σου με λίγη πούδρα κι ένα ενυδατικό spray για να σταθεροποιηθεί.

10. Μετά από λίγο η γραμμή με το μολύβι γίνεται smoky!
Καθημερινά όλες βάζουμε λίγο μολυβάκι στο άνω βλέφαρο ή στο εσωτερικό του ματιού, και στο 90% των περιπτώσεων καταλήγουμε με ένα απρόσμενο…smoky!

Λύση
Η λιπαρότητα που εκκρίνει το δέρμα κάνει το μολύβι να μουτζουρώνεται γύρω από το μάτι μας. Για αυτό το λόγο, πρώτα θα βάζεις λίγη πούδρα σαν σκιά και μετά το μολύβι, ενώ όταν επιλέγεις μολύβι καλύτερα είναι να προτιμάς πιο σκληρά μολύβια κι όχι τα τύπου kohl γιατί λιώνουν ευκολότερα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ