Σχέδιο Μαξίμου για αποδόμηση Μητσοτάκη στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών


Η Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον Αλέξη Τσίπρα. Όσο, μάλιστα, οι αναφορές στον όρο “Μακεδονία” συνεχίζονται από τους γείτονες, τόσο θα μεγαλώνουν και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα μεγαλώνει και η δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέτουν σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο για να μετριάσουν τις αντιδράσεις του κόσμου σε ό,τι αφορά τη δημοσκοπική κατρακύλα και γι΄ αυτό θα εστιάσουν κατευθείαν πάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταρρίπτοντας το επιχείρημά του για τη συμφωνία την οποία χρησιμοποιεί προκειμένου να σφυροκοπά την κυβέρνηση.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο οι επιτελείς του πρωθυπουργού επέλεξαν να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη για κακή συμφωνία με το εξής επιχείρημα: «Ο αρχηγός της ΝΔ ήταν κατά της συμφωνίας, δεν την ψήφισε τώρα, όμως λέει ότι θα τη σεβαστεί. Επομένως ό,τι λέμε εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ λέει και αυτός στη ΝΔ. Τα ίδια λέμε και άρα ποια είναι η διαφορά;».

Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν υπουργοί που βρίσκονται κοντά στον κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έχει καμία δικαιολογία να μιλά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και έτσι θα καταλάβουν οι πολίτες της βορείου Ελλάδας, εκεί δηλαδή που σημειώνονται και οι πιο θερμές αντιδράσεις, πως δεν έχουν καμία αξία όσα υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να υποστηρίξουν μάλιστα έμπρακτα τη ρητορική τους πάνω στην οποία θα προσπαθήσουν μέσα από το σχέδιο τους να αποδομήσουν τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών που εγείρουν από τη Νέα Δημοκρατία, έφεραν ως παράδειγμα την τελευταία αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία είπε ότι πρέπει η Ελλάδα να σεβαστεί τη συμφωνία. Αυτό δηλαδή που υποστηρίζουν και τα κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ