Όσα βλέπει η πεθερά! 10 βήματα για να καθαρίσετε γρήγορα το σπίτι


Πόσες φορές δεν έχει τύχει κάτι έκτακτο ώστε να πρέπει μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να καθαρίσετε το σπίτι; Γιατί έρχεται ένας ξαφνικός επισκέπτης, ένας μάστορας για μια επισκευή, ακόμα και για να βγάλετε μια φωτογραφία ή να κάνετε μια κλήση στο skype. Πόσες φορές ευχηθήκατε να μετρήσετε μέχρι το δέκα και το σπίτι να είναι έτοιμο; Με λίγη μεθοδικότητα μπορεί να γίνει! 10 απλά βήματα για να έχετε το σπίτι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ.

1. Αρωματίστε
Ξεκινήστε ανάβοντας αρωματικά κεριά ή έναν καυστήρα με αιθέρια έλαια. Αυτό θα σας ανεβάσει τη διάθεση και μέχρι να τελειώσετε τα υπόλοιπα βήματα, το σπίτι θα μυρίζει ήδη υπέροχα!

2. Αερίστε
Ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά να μπει καθαρός αέρας και να φύγει η μυρωδιά της κλεισούρας ή του φαγητού. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν με τίποτα, βρείτε το πιο δροσερό κι ανάλαφρο αποσμητικό χώρου ή άρωμα που έχετε και ψεκάστε ελάχιστο σε κάθε δωμάτιο. Αλλά να θυμάστε πως αυτή είναι η έσχατη λύση. Και ποτέ μην χρησιμοποιήσετε βαριά αρώματα γιατί απλά θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

3. Αδειάστε τα τραπέζια
Τραπέζια, πάγκοι και γραφεία είναι επιφάνειες που συνήθως ακουμπάμε ένα σωρό πράγματα και σπάνια είναι εντελώς συμμαζεμένα. Αν αφήσετε επάνω τους απλά ένα διακοσμητικό, αλλάζετε κατευθείαν την όψη του σπιτιού. Γι’ αυτό αδειάστε αυτές τις επιφάνειες και βάλτε τα πράγματα σε ντουλάπια και συρτάρια.

4. Ξεσκονίστε
Γρήγορα και πρόχειρα με ένα φτερό.

5. Χρησιμοποιήστε υγρά μαντιλάκια
Με ένα πανί κι ένα καθαριστικό σπρέυ περάστε τις πιο δύσκολες επιφάνειες, όπως σκουρόχρωμα έπιπλα που προδίδουν συνήθως την ύπαρξη σκόνης. Για ακόμα πιο γρήγορα χρησιμοποιήστε υγρά μαντιλάκια, αλλά προσοχή όχι μωρομάντηλα γιατί συνήθως περιέχουν λάδι και θα γίνουν όλα χάλια. Και φυσικά μη ξεχάσετε τις επιφάνειες του μπάνιου.

6. Καθαρίστε καθρέφτες και τζάμια
Με υγρό καθαριστικό ή μαντιλάκια όπως προηγουμένως. Γιατί ένας επισκέπτης δεν θα ψάξει μέσα στα συρτάρια σας να δει αν όλα είναι με σειρά αλλά σίγουρα θα δει κάποιον καθρέφτη, τουλάχιστον του μπάνιου!

7. Τακτοποιήστε τα πιάτα
Αν έχετε πλυντήριο πιάτων πολύ απλά τα βάζετε όλα εκεί, αν όμως δεν έχετε και δεν προλαβαίνετε να τα πλύνετε, τακτοποιήστε τα! Συγκεντρώστε τα στον νεροχύτη, βάλτε τα κατά μέγεθος, χωρίστε τα πιάτα από τα μαχαιροπήρουνα. Η εικόνα αυτή της τάξης δημιουργεί μια ψευδαίσθηση καθαριότητας. Κι επίσης μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν καθαρίσατε, ότι το σπίτι σας δείχνει έτσι όλη μέρα, και τα πιάτα στον νεροχύτη είναι η απόδειξη!

8. Πετάξτε τα σκουπίδια
Ή βγάλτε τα έξω. Με μια κίνηση ξεφορτώνεστε τις μυρωδιές και αδειάζετε λίγο χώρο. Γιατί ποτέ όλα τα σκουπίδια δεν είναι μέσα στον κάδο σκουπιδιών. Όλο και κάποιες άδειες συσκευασίες θα τριγυρίζουν στην κουζίνα.

9. Στρώστε τα κρεβάτια
Δεν χρειάζεται να στοιχίσετε τα μαξιλάρια σας και να στρώσετε όλα τα σκεπάσματα καθώς και το κατωσέντονο. Αρκεί να διορθώστε λίγο τα μαξιλάρια και το κάλυμμα του κρεβατιού. Σαν τελική πινελιά μπορείτε να προσθέσετε αν έχετε κάποιο διακοσμητικό μαξιλάρι.

10. Σκουπίστε
Ίσως όχι διεξοδικά, αλλά ένα πέρασμα με την σκούπα σίγουρα χρειάζεται.

Τυπώστε τη λίστα κι ακολουθήστε όποτε είστε σε πανικό. Λειτουργεί και σαν γρήγορο φρεσκάρισμα για να νιώσετε καλύτερα όταν δεν είστε ακόμα έτοιμοι να κάνετε γενική καθαριότητα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ