Αλλαγή ιδιοκτησίας για τη βρετανική Morgan

Η Morgan Motor Company Ltd που πριν από λίγες μέρες παρουσίασε το ολοκαίνουριο μοντέλο της Plus Six, ανακοίνωσε πως η ιταλική εταιρεία Investindustrial αγόρασε το πλειοψηφικό της πακέτο. Αυτό σημαίνει πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Απρίλιο του 2019, η βρετανική φίρμα θα βρίσκεται υπό τον οικονομικό έλεγχο της Investindustrial η οποία εκτός των άλλων διαθέτει και το 37,5% των μετοχών της Aston Martin Lagonda.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οικογένεια Morgan θα συνεχίσει να έχει ενεργή παρουσία στην ομώνυμη εταιρεία και διατηρεί το μειοψηφικό πακέτο μετοχών, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Morgan, η ομάδα management και όλοι οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν μερίδιο μετοχών.

Η Morgan γιορτάζει φέτος τα 110 χρόνια από την ίδρυσή της και συνεχίζει να παράγει χειροποίητα σπορ μοντέλα με κλασσικό σχεδιασμό στο εργοστάσιό της στο Malvern (Μ.Βρετανία) με πωλήσεις που φτάνουν τα 700 αυτοκίνητα το χρόνο. Το 2018, ο τζίρος της εταιρείας έφτασε τα £33,8 εκατομμύρια και το καθαρό της κέρδος ανήλθε στα £3,2 εκατομμύρια.

Χάρη στη νέα επένδυση της Investindustrial θα επιταχυνθεί η εξέλιξη νέων μοντέλων, θα αυξηθούν οι αντιπρόσωποι σε παγκόσμια κλίμακα και θα ενισχυθούν οι εκδηλώσεις για τους πελάτες της.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ