Πόσα εκατομμύρια αξίζουν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα;


Σύμφωνα με το GObankingrates ο Μπαράκ έχει καθαρή αξία 40 εκ. δολάρια και παίρνει σύνταξη 207.000 δολάρια το χρόνο. Παρά το ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα των πλουσίων πολιτικών έχουν επιλέξει και ζουν μια σχεδόν κανονική ζωή.

Ο 57χρονος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει εξαψήφιες αμοιβές από τις ομιλίες του σε όλο τον κόσμο, -καθεμιά κοστολογείται 400.000δολ. ενώ έχει υπογράψει με την Netflixγια παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων έναντι 50εκ. δολαρίων. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 135εκ. δολάρια, ενώ όταν μπήκαν στην πολιτική είχαν κοινή περιουσία με τη Μισέλ 1.3εκ. δολάρια και δυο αυτοκίνητα και ένα σπίτι στο Σικάγο.

Επί 8 χρόνια έπαιρνε 400.000 δολάρια ετησίως και κέρδισε τα προηγούμενα χρόνια 15,5εκ δολάρια από τα δικαιώματα βιβλίων. Η Μισέλ Ομπάμα κέρδισε από το βιβλίο της Becoming 65εκ. προκαταβολή. Πούλησαν το σπίτι τους στην Ουάσιγκτον για 8εκ. δολάρια ήταν το πιο ακριβό μετά από αυτό του Τζεφ Μπέζος. Από το 2009 έως το 2015 διέθεσαν 1εκ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Ομπάμα έδωσε τα κέρδη του παιδικού βιβλίου που έγραψε σε υποτροφίες παιδιών στρατιωτικών και τα χρήματα του Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ