Νίζνι Νόβγκοροντ, η «τρίτη πρωτεύουσα της Ρωσίας» συνδυάζει ευρωπαϊκό αέρα και μοντέρνο lifestyle

Το Νίζνι Νόβγκοροντ είναι μια πόλη για περιπάτους, απολαυστικά ηλιοβασιλέματα και τέχνη του δρόμου. Τα άνετα παπούτσια, μια φωτογραφική μηχανή και πολύ όρεξη θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε ευχάριστα στην πόλη.

Είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Βόλγα και Οκά και αποτελεί μια μητρόπολη του πολιτισμού και της κουλτούρας με πάνω από 600 ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Οι αριστοκρατικές επαύλεις και τα αρχοντικά της Bolshaya Pokrovskaya, οι ιστορικές εκκλησίες, τα μουσεία και οι μνημειώδεις σοβιετικές κατασκευές συνθέτουν ένα μοναδικό προορισμό με συναρπαστική ιστορία.

Το Κρεμλίνο χρονολογείται από τις αρχές του 16ου αιώνα και χτίστηκε από τον ίδιο Ιταλό αρχιτέκτονα που σχεδίασε εκείνο της Μόσχας. Με μοναδική θέα και 13 πύργους κρύβει σημαντικά μνημεία, εκκλησίες και κυβερνητικά κτίρια στο εσωτερικό του.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το διώροφο κτίριο της Κρατικής Τράπεζας με τους κυκλικούς πύργους που θυμίζει κάστρο παραμυθιού. Χτισμένο μεταξύ 1911-1913 για την 300ή επέτειο της δυναστείας των Ρομανόφ, οι προθάλαμοι κάθε ορόφου καλύπτονται από τεράστιους καθρέφτες που σύμφωνα με το θρύλο πραγματοποιούν δύο επιθυμίες, μία υλική και μία πνευματική, όσων σταθούν μπροστά τους.

Η Σκάλα Chkalov είναι ένας ανηφορικός περίπατος 560 σκαλοπατιών που σχηματίζουν τον αριθμό οκτώ και συνδέουν την προκυμαία του Νίζνι Νόβγκοροντ με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Χρονολογείται από το 1943 και αποτελεί αρχιτεκτονικό και ιστορικό σύμβολο της πόλης. Στο GAZ Museum ο επισκέπτης θα δει από κοντά τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα της σοβιετικής περιόδου του ’30 και 40’.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here