Για ποιους λόγους να εντάξετε το τσάι Matcha στην καθημερινή σας ρουτίνα


Συνήθως όταν έρχεται ένας πελάτης στο γραφείο, μαζί με τους στόχους που θέτουμε για την αλλαγή της σύστασης του σώματός του, προσπαθούμε να τον εκπαιδεύσουμε ώστε να γίνει διατροφικά πιο «έξυπνος». Δηλαδή τον εκπαιδεύουμε να κάνει καλύτερες και εξυπνότερες διατροφικές επιλογές μεταξύ των διαφόρων τροφίμων.

Σ αυτή την λογική, αντί για οποιοδήποτε άλλο τσάι, θα ήταν καλύτερο να διαλέξει κάποιος το τσάι Matcha που φτιάχνεται από ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού, τα οποία αλέθονται σε σκόνη. Με αυτό τον τρόπο προσλαμβάνει 140 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από αυτά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές περισσότερα από τα θρεπτικά του στοιχεία.

5 από τα σημαντικότερα οφέλη είναι:

Είναι η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών από οποιαδήποτε άλλη υπερτροφή. Ενδεικτικά αναφέρω ότι περιέχει 45 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το μπρόκολο και 23 φορές περισσότερα από τα acai berries. Έτσι καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες συμβάλλοντας στην καθυστέρηση της γήρανσης της επιδερμίδας.

Είναι πλούσιο σε κατεχίνες και κυρίως σε επιγαλοκατεχίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν ή εμποδίζουν τη χρόνια φλεγμονή κι έτσι προλαμβάνει πολλές από τις παθήσεις του Δυτικού κόσμου.
Περιέχει μικρότερο ποσοστό καφεΐνης από τον στιγμιαίο καφέ, που σε συνδυασμό με την περιεκτικότητά του στο αμινοξύ L- Theanine , προσφέρει υψηλά επίπεδα ενέργειας, συγκέντρωσης και πνευματικής διαύγειας.

Συμβάλλει στην φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη.
Αυξάνει τη θερμογενετική ικανότητα του οργανισμού και κατά συνέπεια τον μεταβολισμό.
Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα το τσάι Matcha Ninja, φτιάχνεται από τα πιο νεαρά και φρέσκα φύλλα από την κορυφή του φυτού που είναι και τα πιο γλυκά, οπότε δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε γλυκαντικά ή ζάχαρη για να το απολαύσετε. Παράγεται αποκλειστικά από την ποικιλία Ceremonial grade που θεωρείται η καλύτερη ποικιλία που χρησιμοποιούν οι Βουδιστές μοναχοί για να τους βοηθήσει να διαλογιστούν. Επίσης ο τρόπος που αλέθεται, εξασφαλίζει την εύκολη διαλυτότητά του τόσο σε κρύο όσο και σε ζεστό νερό.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε ως τσάι ή να το προσθέσετε στο χυμό σας, στο smoothie σας ή στο μπολ πρωινού σας, ακόμα και να φτιάξετε αντιγηραντική μάσκα προσώπου!

Γράφτηκε απο Περσεφόνη Παπαδοπούλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ