Αυτά τα 7 πανέμορφα φυτά ευδοκιμούν στα τέλη του Χειμώνα!


Τα φυτά είναι συνυφασμένα με την άνοιξη, η αλήθεια όμως είναι πως μπορείτε να έχετε έναν πανέμορφο κήπο ακόμα και τον χειμώνα. Αρκεί να επιλέξετε τα φυτά που τον προτιμούν!

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι αυτά, βάλτε τα στον κήπο ή τον μπαλκόνι σας και καλωσορίστε τα πανέμορφα άνθη τους ακόμα κι αν έξω κάνει παγωνιά.

Ελλέβορος  ελλέβορος είναι στο στοιχείο του κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα χαριτωμένα άνθη του αποτελούν βασικό στοιχείο κάθε χειμωνιάτικου κήπου, ενώ τα πολλά του χρώματα είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Αγαπάει επίσης τη σκιά οπότε η έλλειψη ήλιου δεν θα επηρεάσει καθόλου την ανάπτυξή του.

 

Κυκλάμινα

Λευκά, ροζ, μωβ και κόκκινα, τα κυκλάμινα ανθίζουν πάνω από τα πανέμορφα φύλλα τους που μοιάζουν με νούφαρα. Προτιμούν εν μέρει σκιά, θα είναι χαρούμενα αν τα βάλετε κάτω από δέντρα ή θάμνους και το σίγουρο είναι πως θα ομορφύνουν τον χειμερινό σας κήπο.

 

Καλλωπιστικό λάχανο

Όσο πιο χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες, τόσο πιο έντονα γίνονται τα χρώματα αυτού του υπέροχου φυτού. Τα μεγάλα και ανάγλυφα φύλλα του θα δώσουν μοναδική υφή στον κήπο σας. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε ήλιο ή ημίφως. Μπορείτε να το βρείτε σε μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο, ροζ ή ακόμα και άσπρο χρώμα.

Αμαμελίδα

Πρόκειται για το φως στο – χειμερινό – τούνελ. Ο Ιανουάριος είναι ο αγαπημένος μήνας αυτού του φυτού – τότε ξεκινάνε να αναπτύσσονται τα μυρωδάτα άνθη του που θα δείτε να απογειώνονται τον Μάρτιο. Στα πλεονεκτήματα είναι το γεγονός ότι την αμαμελίδα δεν την προτιμούν καθόλου τα έντομα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το φυτό σας προσβληθεί από απρόσκλητους επισκέπτες.

Γάλανθος

Τα φωτεινά πράσινα φύλλα του γάλανθου που κάνουν την εμφάνισή τους στο τέλος του χειμώνα φωνάζουν περίτρανα πως η αρχή της άνοιξης πλησιάζει. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυτό, ίσως σας εντυπωσιάσει το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου φροντίδα.

Κρόκος

Είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά στον κόσμο. Ίσως όμως δεν είναι και τόσο γνωστό ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο φυτό που θα σας εντυπωσιάσει με τα μωβ, κίτρινα και λευκά άνθη του που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Ίρις νάνα

Το μικροσκοπικό και πολύ χαριτωμένο αυτό φυτό που έχει ύψος 5-15 εκατοστά γεμίζει άνθη τέλος χειμώνα με αρχές άνοιξης και μπορεί να το συναντήσετε – αν είστε τυχεροί – να καλύπτει ολόκληρα λιβάδια. Μπορείτε φυσικά να το μεγαλώσετε και στον προσωπικό σας κήπο για να του χαρίσετε μια πολύχρωμη και ιδιαίτερη πινελιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ