Περισσότερα αιχμηρά αντικείμενα; To «Sharp Objects» ίσως επιστρέψει για δεύτερη σεζόν


Εχουν περάσει περίπου επτά μήνες από το νοσηρό φινάλε-έκπληξη του «Sharp Objects», της δεύτερης μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας του Ζαν-Μαρκ Βαλέ μετά το «Big Little Lies».

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν και σκηνοθετημένη εξολοκλήρου από τον Βαλέ, η σειρά ήταν εξαρχής προορισμένη να παραμείνει μια μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων, χωρίς πιθανότητες συνέχειας.

Οπως όμως συνέβη και με το «Big Little Lies», που σύντομα πήρε το δρόμο για μια δεύτερη σεζόν παρά τις αρχικά κατηγορηματικές δηλώσεις των συντελεστών του ότι κάτι τέτοιοι δεν θα συνέβαινε, οι δημιουργοί του «Sharp Objects» φαίνεται να το ξανασκέφτονται και να μοιάζουν διατεθειμένοι να επιστρέψουν στην κατασκότεινη οικογενειακή σάγκα της Εϊμι Ανταμς και της Πατρίσια Κλάρκσον (που κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της), οι οποίες έδωσαν νέο νόημα στην έννοια δυσλειτουργική οικογένεια.

«Δεν συζητάμε για μια δεύτερη σεζόν. Αυτό είναι όλο, οπότε απολαύστε το όσο μπορείτε» είχε δηλώσει η δημιουργός της σειράς, Μάρτι Νόξον, λίγο πριν από το τέλος της, κάτι το οποίο είχε επιβεβαιώσει και ο υπεύθυνος προγράμματος του HBO: «Πρόκειται για μια πολύ πιο σκοτεινή θεματική [από το “Big Little Lies”] και είναι μεγάλο βάρος για την Εϊμι να παίζει αυτόν τον χαρακτήρα. Είναι πολύ να ζητάς από κάποιον να κατοικεί αυτόν τον ρόλο. Δεν είναι ένας ρόλος που μπορεί να κάνει ξανά. Το κατανοώ απόλυτα. Και χωρίς αυτήν, δεν πιστεύω ότι μια δεύτερη σεζόν έχει νόημα. Νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση, θα παραμείνει μια πραγματικά εξαιρετική αυτόνομη μίνι σειρά που πήγε πολύ καλά για μας και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Δεν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον.

Φυσικά, ποτέ μη λες ποτέ (ειδικά έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία και αρκετά τηλεοπτικά βραβεία), καθώς η Νόξον μοιάζει να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις της. Σε δηλώσεις της στο Φεστιβάλ SXSW που εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στο Τέξας, η Νόξον ομολόγησε πως μαζί με τη Φλιν σκέφτονται σοβαρά μια επιστροφή στη σειρά: «Ισως θα υπάρξει ένα σίκουελ, ίσως θα μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα για την Αντόρα και την αδελφή της Καμίλ. Η Τζίλιαν κι εγώ έχουμε διάφορες ιδέες γι’ αυτό».

Καθώς η σειρά βασιζόταν στο βιβλίο της Φλιν που εξαντλήθηκε ήδη στα υπάρχοντα επεισόδια, ένας πιθανός δεύτερος κύκλος θα μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε κατεύθυνση, από μια συμβατική συνέχεια της ιστορίας, μέχρι ένα πρίκουελ χωρίς τη συμμετοχή της Ανταμς. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η υπόθεση «Sharp Objects» μάλλον δεν έχει τελειώσει…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ