Τα 8 τρικ των interior designers για να γίνει κάθε δωμάτιο ένας μοναδικός χώρος χαλάρωσης


Είναι ψυχοφθόρο να ξέρεις ότι μετά από μια κουραστική ημέρα με απαιτήσεις και υποχρεώσεις θα πρέπει να επιστρέψεις σε ένα σπίτι που καλύπτει μόνο τις βιολογικές κι όχι τις ψυχικές σου ανάγκες.

Στο οποίο απλά τρως, κοιμάσαι, κάνεις μπάνιο -κι άλλες αυτοματοποιημένες κινήσεις.

Ένα σπίτι θορυβώδες, φορτωμένο με περιττά αντικείμενα και ογκώδη έπιπλα, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να διαταράσσει την ψυχική σας ισορροπία, την οποία τόσο επιζητάτε στην δύσκολη καθημερινότητά σας. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα σπίτι που θα ξεκουράζει το σώμα, θα σας κάνει να σκέφτεστε θετικά και να ανυπομονείτε να επιστρέψετε σε αυτό.

Διακοσμητές σας προτείνουν απλούς τρόπους να αλλάξετε την ενέργεια του σπιτιού: οι χώροι θα φαίνονται τακτοποιημένοι και η ήρεμη ατμόσφαιρά του θα σας αποφορτίσει.

Ακολουθούν 8 έξυπνα τρικ για όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

1) O αλάνθαστος κανόνας του “Less is more”: Ηρεμο σπίτι και θορυβώδης διακόσμηση δεν πάνε μαζί. Απομακρύνετε αντικείμενα χωρίς ουσιαστικό ρόλο, που απλά καταλαμβάνουν χώρο σε συρτάρια και ράφια. Κρατήστε μόνο όσα έχουν “χαρακτήρα” και πρακτική αξία. Ο χώρος θα αναπνεύσει.

2) H ηρεμία του γκρι: Το ουδέτερο χρώμα που μειώνει το άγχος, δημιουργεί cozy ατμόσφαιρα και δείχνει τον χώρο πιο τακτοποιήμενο. Ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο, φέρνοντας σκανδιναβικό αέρα διακόσμησης.

3) Ενα (και μοναδικό) χρώμα στην κουζίνα: Το δωμάτιο του σπιτιού που αν το επιβαρύνετε με πολλά χρώματα, μπορεί εύκολα να δείξει ακαταστάτο. Το λευκό χρώμα χαρίζει πάντα αίσθηση φρεσκάδας.

4) Xώρος για χαλάρωση και διάβασμα μακριά από τηλεόραση και υπολογιστή: Δημιουργήστε μια γωνιά στο σπίτι ιδανική για να κάνετε detox από την τεχνολογία. Μια statement πολυθρόνα κι ένα μοντέρνο φωτιστικό θα δημιουργήσουν χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

5) Flower power: Φρέσκα λουλούδια, τι πιο αναζωογονητικό για το σπίτι! Χαρίστε boost ενέργειας και ανάσα δροσιάς σε κάθε δωμάτιο.

6) Αντικείμενα που σας φτιάχνουν την διάθεση: Απομακρύνετε δώρα που δεν σας άρεσαν ποτέ, φωτογραφικές αναμνήσεις που σας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Τα αναμνηστικά που βαρεθήκατε και τα ρούχα που δεν θέλετε πια να φοράτε. Στολίστε το σπίτι με ό,τι σας δίνει χαρά και φορέστε μόνο ό,τι σας φτιάχνει την διάθεση.

7) Ένα έργο τέχνης: Μοντέρνος και σοφιστικέ χαρακτήρας. Cool ατμόσφαιρα.

8) Μαύρο ή Bold ταπετσαρίες στο μπάνιο: Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε μιλήσει για την τάση που μετατρέπει το μπάνιο σε χώρο απολυτης χαλάρωσης. Το έντονο, σκοτεινό, επιβλητικό, με μυστηριακό χαρακτήρα χρώμα που το μεταμορφώνει: το μαύρο. Παράλληλα, οι bold ταπετσαρίες με έντονα σχέδια είναι επίσης μεγάλη τάση αυτή την άνοιξη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ