Είναι οριστικό. Ο Φαν Χάαλ αποσύρθηκε από την προπονητική


Αποφάσισε να βάλει “τέλος” στην τεράστια καριέρα του στους πάγκους. Ο Λουίς φαν Χάαλ δεν θα προπονήσει άλλη ομάδα.

Τέλος στην προπονητική του καριέρα αποφάσισε να βάλει και επίσημα ο Λουίς Φαν Χάαλ. Με δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή VTBL του ολλανδικού καναλιού RTL, ο 67χρονος τεχνικός είπε πως πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση αφού θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του Τρους.

“Όπως και οι παίκτες μου εκείνη την εποχή, έτσι και η γυναίκα μου, έχει το δικαίωμα να ζήσει με τον Λουίς Φαν Χάαλ”, ανέφερε ο Ολλανδός, ο οποίος κατά την προπονητική του θητεία βρέθηκε στο… τιμόνι μερικών εκ των κορυφαίων συλλόγων στον κόσμο (Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Άλκμααρ, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αλλά και της εθνικής Ολλανδίας.

Ο Αλοϊζιους Πάουλους Μαρία Φαν Χάαλ γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1951 στο Άμστερνταμ. Αγωνίσθηκε ως μέσος στον Άγιαξ, στην Τελστάρ, στην Αντβέρπ, στην Σπάρτα Ρότερνταμ και στην Αλκμάαρ, απ’ όπου το 1986 άρχισε -ως βοηθός- την προπονητική.

Μετά από δύο χρόνια ανέλαβε την ίδια θέση στον Άγιαξ κι έκτοτε δημιούργησε μία εκπληκτική καριέρα στους πάγκους, με μέχρις στιγμής απολογισμό 513 νίκες, 166 ισοπαλίες και 163 ήττες σε 842 αγώνες!

Μεταξύ άλλων, κατέκτησε με τον «Αίαντα» το Champions League (1995), το κύπελλο UEFA (1992) και τρία πρωταθλήματα Ολλανδίας, με την Μπαρτσελόνα το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1997), δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ισπανίας, με την Αλκμάαρ το πρωτάθλημα Ολλανδίας (2009), με την Μπάγερν Μονάχου το νταμπλ και το γερμανικό Σούπερ Καπ (2010), το κύπελλο Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και με την εθνική Ολλανδίας την 3η θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014).

Με τον Άγιαξ μάλιστα, κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό νικών και συγκεκριμένα 69%. Μετά την αποχώρησή του από τους «κόκκινους διαβόλους» το 2016, δεν κάθισε ποτέ ξανά σε πάγκο, παρά τις προτάσεις που του έγιναν από διάφορους συλλόγους ανά τον κόσμο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ