Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύεις για κάθε αντρικό ρούχο


Μία από τις συνήθειες των στιλάτων αντρών σήμερα είναι ότι γνωρίζουν πολύ που πρέπει να επενδύουν τα χρήματά τους όσον αφορά στη γκαρνταρόμπα τους. Σε κομμάτια, δηλαδή που είναι διαχρονικά και θα θεωρούνται πάντα κομψά. Ένα slim cut σκούρο τζιν για παράδειγμα, ένα ποιοτικό άσπρο oxford πουκάμισο με ωραία γραμμή, ένα ποιοτικό ναυτικό blazer, θα δείχνουν ωραία εις τους αιώνες των αιώνων.

Επίσης, μία ακόμη συνήθειά τους είναι ότι δεν πιάνονται κορόιδα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι πιο ακριβό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και πιο ποιοτικό ή πιο στιλάτο.

Βάσει αυτών λοιπόν, δημιουργήσαμε ένα χρήσιμο οδηγό για το πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύεις κατά μέσο όρο για κάθε αντρικό ρούχο, όταν έρχεται εκείνη η ώρα που θέλεις να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου. Κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, θέσαμε τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες δεν πρέπει να ξεπερνάς, αν θες να είσαι εντός budget.

 

T-shirts

Θα συμφωνήσεις μαζί μας ότι πρόκειται για το ίσως πιο οικονομικό είδος ρούχου, το οποίο η αλήθεια είναι πως το αγοράζεις, το κρατάς για κάποια χρόνια και στη συνέχεια ή το χαρίζεις ή απλά το πετάς στον κάδο των αχρήστων.

Τι να προσέξεις: Να είναι βαμβακερό και να αγκαλιάζει όμορφα τον κορμό σου. Να μην είναι δηλαδή ούτε εφαρμοστό, ούτε πολύ χαχόλικο λες και είσαι ο Eminem.

Πόσα να ξοδέψεις: Μέχρι 65 ευρώ είσαι καλά. Φυσικά, όπως γνωρίζεις υπάρχουν και επιλογές στην αγορά που αρκούνται στα 10 και 20 ευρώ και θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση.

 

Casual πουκάμισα

Η αλήθεια είναι ότι επειδή ένα casual πουκάμισο, όπως ένα βαμβακερό ή ένα denim, σχεδόν πάντα κρύβεται μέσα σε ένα ενδιαφέρον σακάκι ή κοστούμι, συνήθως τείνεις να μην του δίνεις την απαραίτητη σημασία που πρέπει. Κι όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις το πιο φθηνό που θα βρεις μπροστά σου.

Τι να προσέξεις: Να πληρώσεις την ποιότητα και όχι τη μάρκα. Ένα ποιοτικό πουκάμισο πρέπει να είναι καλοφτιαγμένο και καλαίσθητο, γιατί εδώ η λεπτομέρεια στο γαζί ή στο κουμπί είναι που κάνει τη διαφορά.

Πόσα να ξοδέψεις: Μέχρι 95 ευρώ. Φθηνότερες επιλογές επίσης θα βρεις στην αγορά.

Πλεκτά

Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις οικονομικά και να πληρώσεις τον κούκο αηδόνι, όταν πρόκειται για ένα πλεκτό πουλόβερ. Ακόμα και τώρα, που δεν είναι επίσημα η εποχή του.

Τι να προσέξεις: Η ποιότητα είναι το παν. Επένδυσε λοιπόν σε πλεκτά που έχουν να παρουσιάσουν ένα νέο τρόπο πλεξίματος από εκείνον του συνηθισμένου πλεκτού πουλόβερ.

Πόσα να ξοδέψεις: Μέχρι 150 ευρώ. Το μαλλί πληρώνεται, όπως και να το κάνεις.

Τζην

Αποτελεί ένα από τα διαχρονικά κομμάτια της αντρικής -και γυναικείας- γκαρνταρόμπας. Εκείνο που αποκαλούν ως τον «βασιλιά» της άνεσης και της ενδυματολογικής ασφάλειας. Το κομμάτι που δύσκολα θα σε προδώσει σε μια casual εμφάνιση, εκτός κι αν επιλέξεις ένα σχέδιο που είναι εκτός εποχής.

Τι να προσέξεις: Το μυστικό για ένα καλό τζην παντελόνι είναι απλό: Καλή ποιότητα υλικού και κλασικό κόψιμο. Ένα σκούρο slim cut είναι για παράδειγμα το denim πασπαρτού, που μπορείς με t-shirt και sneakers μέχρι με πουκάμισο, γραβάτα, σακάκι και loafers.

Πόσα να ξοδέψεις: Μέχρι 150 ευρώ.

 

Παπούτσια

Και φυσικά δεν εννοούμε ένα ζευγάρι λευκά sneakers, αλλά ένα επίσημο δερμάτινο ζευγάρι παπούτσια. Υπάρχουν δέκα βασικές κατηγορίες τις οποίες, στο όνομά της πιο προσεγμένης εκδοχής του στυλ σου οφείλεις να γνωρίζεις, ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει σε σένα και στην εκάστοτε περίσταση.

Τι να προσέξεις: Η σόλα να είναι καλοφτιαγμένη και όχι πολύ λεπτή, για μεγαλύτερη άνεση στο περπάτημα και ανθεκτικότητα.

Πόσα να ξοδέψεις: Μέχρι 300 ευρώ. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ένα καλό αντρικό παπούτσι κοστίζει πάντα κάτι παραπάνω.

Πανωφόρι

Είναι το ίσως πιο διαχρονικό και φινετσάτο πανωφόρι. Εκείνο που δεν γνωρίζει από ηλικίες και τάσεις μόδας. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα in fashion.

 

Τι να προσέξεις: Πρώτον, να έχει καλή εφαρμογή, ειδικότερα δε στους ώμους και τα μανίκια. Το παλτό πρέπει να είναι έχει δηλαδή το ίδιο μέγεθος με το σακάκι σου, με τις βάτες του (αν φυσικά διαθέτει) να μην ξεπερνούν ως προς το πλάτος τους τους ώμους σου.

Δεύτερον, να είναι φτιαγμένο από αγνό παρθένο μαλλί ή, ακόμη καλύτερα, από κασμίρι. Ναι, κοστίζει παραπάνω σε σχέση με ένα κομμάτι που έχει φτιαχτεί, για παράδειγμα, από πολυεστέρα, όμως ένα κομμάτι από κάποιο «φυσικό» υλικό όχι μόνο δείχνει πιο ποιοτικό, αλλά επιπλέον έχει μεγαλύτερη αντοχή ενώ σαφέστατα είναι και πιο ζεστό.

Πόσα να ξοδέψεις: Μέχρι 300 με 400 ευρώ. Τώρα, που είναι σχεδόν εκτός σεζόν, μπορεί να το βρεις και πιο φθηνά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ