«Παγιδεύουν» ακίνητα και εισοδήματα: Πώς η εφορία εντοπίζει το περιουσιακό προφίλ των Ελλήνων


Γιατί οι ελεγκτικές Αρχές θα υπολογίζουν υψηλότερο φόρο αν δεν προσέξουμε 

Η Εφορία μάς φακελώνει και μας παρακολουθεί. Έχει ήδη μπει στο πορτοφόλι μας και βλέπει συναλλαγές μας με πλαστικό χρήμα, γνωρίζει την ακίνητη περιουσία μας, το αυτοκίνητο που έχουμε στην κατοχή μας, τα ποσά που πληρώνουμε στις τράπεζες για δάνεια και κάρτες μέχρι και τα άτομα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», σε λίγο καιρό θα βλέπει τις τραπεζικές μας καταθέσεις και τις κινήσεις στους λογαριασμούς μας, θα γνωρίζει εάν έχουμε θυρίδα σητν τράπεζα, θα μάθει τα μετρητά που κρύβουμε στο στρώμα, ακόμη και τα έργα τέχνης, όπως πίνακες που έχουμε στο σπίτι μας ή και τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η κυβέρνηση στήνει τον Μεγάλο Αδελφό για να σκιαγραφήσει το οικονομικό και περιουσιακό προφίλ 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων και να χαρτογραφήσει τον πλούτο των Ελλήνων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στα σχέδιά της είναι να προωθήσει την εφαρμογή ενός νέου φόρου που σταδιακά θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, και θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας των φορολογουμένων, κινητής και ακίνητης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ