«Τα δύο πρόσωπα του νόμου»: Αυτή είναι η νέα ταινία με τον Μελ Γκίπσον (vid)


Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Μαρτίου.

Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο.

Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν πάνω από οκτώ εβδομάδες και πραγματοποιήθηκαν στο Βανκούβερ και το Σάρρεϋ της Αγγλίας τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2018.

«Σε αυτή την ταινία ήθελα κάτι διαφορετικό τεχνικά από την κάμερα στο χέρι που χρησιμοποίησα στις προηγούμενες, πάντα όμως με τον ίδιο σκοπό: να μην αποσπάσω ποτέ το κοινό από τους χαρακτήρες. Δεν θέλω ποτέ οι στιλιστικές επιλογές μου να μπαίνουν ανάμεσα στο κοινό και τους ηθοποιούς. Θέλω οι θεατές να συνδέονται με τις ερμηνείες και πιστεύω ότι τα flash και οι πολύπλοκες γωνίες λήψης λειτουργούν ενάντια στην ιδέα μου. Η αισθητική της ταινίας, η χρωματική παλέτα, ο φωτισμός και οι σκιές λειτουργούν συμπληρωματικά», σχολιάζει ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κρεγκ Ζάλερ.

Η μουσική επίσης λειτουργεί με έναν διακριτικό τρόπο χωρίς να επιβάλλει στο κοινό πώς να νιώσει. Τα συναισθήματα έρχονται από το περιεχόμενο της ταινίας και αν δεν το νιώσει το κοινό δεν θα του επιβληθεί από τη μελοδραματική μουσική.

«Σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική μου υπόσταση αποτελούν ταινίες όπως «Ταξιτζής»,«Ένταση», «Nashville»κ.ά.. Αποτελούν ιστορίες που θα μείνουν για πάντα στον χρόνο και θα δημιουργούν ερωτήματα στους θεατές αντί να τους ταΐζουνέτοιμες απαντήσεις», σχολιάζει ο Ζάλερ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ