Πέντε κανόνες που πρέπει να τηρείτε στα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής


Η άνοιξη έχει έρθει και μαζί της ο συνωστισμός στο γυμναστήριο. Καινούργια άτομα, παλιά άτομα, σε διαφορετικό μεταξύ τους επίπεδο αντοχής και με διαφορετικές νοοτροπίες. Μπορεί το μόνο που σας νοιάζει είναι να κάνετε τη γυμναστική σας και να φύγετε, αλλά υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που είτε είστε νέα στα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, είτε παλιά, οφείλετε να τηρήσετε.

Κανόνας 1: Φτάστε νωρίτερα

Είπαμε, ο κόσμος έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο και άρα θα δυσκολευτείτε να βρείτε εξοπλισμό και θέση. Για να μην καταλήξετε να πρέπει να δώσετε μάχη για ένα ζευγάρι βαράκια και ένα στρώμα ή να φύγετε άπραγη, προγραμματίστε να φτάσετε τουλάχιστον πέντε λεπτά νωρίτερα για να βρείτε ένα σημείο και να εγκατασταθείτε χωρίς διακοπή.

Κανόνας 2: Σεβαστείτε τον χώρο του δίπλα σας

Στην περίπτωση που θέλετε να χαιρετίσετε τον ήλιο στο μάθημα γιόγκα, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια και τα πόδια σας μπορούν να επεκταθούν πλήρως χωρίς να ενοχλήσετε τον διπλανό σας. Όπως και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν υπάρχει δικαιολογία για μια ακατάλληλη επαφή.

Κανόνας 3: Κατεβάστε τους τόνους

Είτε παίρνετε μέρος σε μία τάξη γιόγκα όπου παίζει σημαντικό ρόλο η ενέργεια και η συγκέντρωση ,είτε σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, φροντίστε να έχετε βάλει το κινητό σας στην αθόρυβη λειτουργία. Γενικά, μην αποσυντονίζετε την αίθουσα ξεφυσώντας με μανία ή μετρώντας δυνατά το σετ.

Κανόνας 4: Μη γίνεστε αδιάκριτη

Ίσως έχετε φτάσει αρκετά νωρίτερα και ακόμα η αίθουσα είναι γεμάτη κόσμο που γυμνάζεται κάνοντας εντυπωσιακά χορευτικά με δυνατή μουσική. Αντισταθείτε στην περιέργειά σας και μη χαζεύετε τους άλλους που γυμνάζονται. Είναι πολύ άβολο για αυτούς.

Κανόνας 5: Να είστε ευγενική

Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές του γυμναστηρίου: χαμογελάστε, να είναι ευγενική και ακόμη και να προσπαθήσετε να πείτε «γεια», μιας και η χρήση λέξεων αντί για γρυλίσματα ή νεύματα είναι σχεδόν πάντα προτιμότερη. Το γυμναστήριο μπορεί να μην είναι το πιο ευχάριστο μέρος στη γη, αλλά δεν μπορεί να βλάψει να το δοκιμάσετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ