Γιατί ο Μίκυ φορούσε γάντια;


Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ο Μίκυ και πολλά ακόμα καρτούν φοράνε γάντια; Σύμφωνα με το Vox, η απάντηση έχει να κάνει περισσότερο με την πρακτικότητα, παρά με κάποιο μυστικό σχετικά με τα άκρα των χαρακτήρων.

Ο John Canemaker, ιστορικός αναλυτής του animation, εξηγεί στο Vox.com: “Η εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το να σχεδιάζεις γάντια αντί για χέρια με λεπτομέρειες, ήταν αρκετά εύκολο και άφηνε τους σχεδιαστές να εστιάσουν σε άλλα σημεία που ήθελαν να αποτυπώσουν λεπτομέρειες, όπως το πρόσωπο και οι εκφράσεις. Με λίγα λόγια, για οικονομία χρόνου”.

Τον Μάιο του 1928 κυκλοφόρησε το πρώτο καρτούν με τον Μίκυ.

Το 1929, το κοινό είδε για πρώτη φορά τον Μίκυ να φοράει λευκά γάντια.

Η διαδικασία των σκίτσων γίνεται πιο αποτελεσματική και γρήγορη, δεδομένου ότι δεν χρειαζόταν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο σε λεπτομέρειες. Ζωγράφιζαν μεγάλα κεφάλια και μάτια, με λεπτά και μακριά άκρα με τέσσερα δάχτυλα. Αφετέρου στην εποχή του ασπρόμαυρου animation τα λευκά γάντια έκαναν πολύ αισθητό κοντράστ.

Αργότερα, ο Walt Disney θα προσθέσει έναν ακόμα λόγο στη βιογραφία του: «Δεν θέλαμε ο Μίκυ Μάους να έχει ποντικίσια πόδια, θέλαμε να έχει ανθρωπόμορφη εικόνα. Γι’ αυτό και του φορέσαμε γάντια».

Οι χαρακτήρες έγιναν πιο «ανθρώπινοι» και ο Μίκυ για παράδειγμα, δεν έμοιαζε τόσο με ποντίκι.

Αυτό το εγχείρημα ήταν τόσο επιτυχημένο, που υιοθετήθηκε ακόμη και από τους αντιπάλους της Disney. Ήρωες όπως ο Woody Woodpecker και ο Bugs Bunny, χαρακτήρες από την Universal Pictures και τη Warner Brothers, φοράνε λευκά γάντια.

Βέβαια ένα νέο ερώτημα δημιουργείται. Γιατί ο Daffy Duck και ο Donald Duck δε φορούσαν γάντια;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ