Πώς να θεραπεύσετε και να παρεμποδίσετε τις κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε το βράδυ


Οι κράμπες στα πόδια μπορεί να προκαλέσουν πολύ πόνο. Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να τις θεραπεύσετε όταν κοιμάστε το βράδυ και πώς να τις παρεμποδίσετε από το να σας διακόψουν τον ύπνο

Τεντώστε τους μύες της γάμπας σας. Τοποθετήστε μία τυλιγμένη κατά μήκος πετσέτα στο κομοδίνο σας για να παρεμποδίζετε τον πόνο όταν παθαίνετε κράμπα. Καθίστε στο κρεβάτι σας και ισιώστε το πόδι σας. Βάλτε την τυλιγμένη πετσέτα κάτω από το πέλμα του ποδιού σας και χρησιμοποιήστε την έτσι ώστε να τραβήξετε μαλακά το πέλμα προς το γόνατο. Εάν το κάνετε αυτό ενώ κρατάτε το γόνατό σας ίσιο, η κράμπα σιγά σιγά θα ατονήσει.

Κάνετε ποδήλατο. Η κίνηση που κάνετε κατά την ποδηλασία είναι ένας υπέροχος τρόπος για την παρεμπόδιση των κραμπών. Η ποδηλασία είναι ωφέλιμη καθώς μέσω της άσκησης τεντώνονται οι μύες. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε ποδηλασία σε ανοιχτό χώρο, χρησιμοποιήστε το  στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας.

Πίνετε υγρά για να έχετε πολλά ούρα. Οι κράμπες στα πόδια συχνά συνδέονται με την αφυδάτωση και την διαταραχή της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών. Προκειμένου να αποφευχθούν οι νυχτερινές κράμπες, να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως.

Να χαλαρώνετε τα σεντόνια στα πόδια σας. Θα ήταν καλό να μη σφίγγετε τα σεντόνια και τις κουβέρτες γύρω από τα πόδια σας. Έτσι, δεν σφίγγονται τα δάκτυλα του ποδιού σε άβολες θέσεις και δεν προκαλούνται κράμπες.

Να τεντώνετε τα πόδια σας ενώ στέκεστε. Το τέντωμα των ποδιών κατά την ορθοστασία είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την αποφυγή των κραμπών στις γάμπες. Μετακινήστε το βάρος σας στο πόδι που έχει υποστεί κράμπα και λυγίστε ελαφριά το γόνατο. Αυτό ενδέχεται να σας δυσκολέψει. Εάν ο πόνος είναι αφόρητος, σταματήστε και προσπαθήστε να το τεντώσετε ενώ κάθεστε.

Τεντώστε τα πόδια σας για 3 λεπτά πριν κοιμηθείτε. Σύμφωνα με μία έρευνα του 2012, το τέντωμα των ποδιών για 3 λεπτά πριν κοιμηθείτε οδηγεί σε λιγότερο σοβαρούς σπασμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πάρτε αυτές τις βιταμίνες. Το κάλιο και το μαγνήσιο μπορούν να κάνουν θαύματα στην καταπολέμηση των κραμπών. Μπορείτε επίσης να παίρνετε καθημερινά συμπλήρωμα μαγνησίου των 300 – 500 mg.

Επιπλέον, προτείνεται να αυξάνετε το κάλιο όταν κάνετε δίαιτα. Οι μπανάνες δεν είναι οι μόνες που είναι πλούσιες σε κάλιο. Να τρώτε σταφύλια, βερίκοκα, πορτοκάλια και λάχανο για ποικιλία.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή: newsitamea.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ