Σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο

Υλικά για ταψί διαμέτρου 20cm:

200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
160 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη+30 γρ. χοντροκοπανισμένα
100 γρ. σταφίδες
1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατόπιν την ανακατεύω με το ελαιόλαδο. Προσθέτω τη ζάχαρη κι ανακατεύω καλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ αναμειγνύω το αλεύρι με τα αλεσμένα σε σκόνη φουντούκια. Έπειτα ρίχνω το μείγμα αυτό στη σοκολάτα σε δύο δόσεις κι ανακατεύω καλά με τη μαρίζ. Τέλος προσθέτω τις σταφίδες. Αδειάζω σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, πασπαλίζω με το χοντροκομμένο φουντούκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25-30 λεπτά ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγω στο κέντρο του ταψιού. Καλή σας απόλαυση!

Παραλλαγή: η τρίτη φωτογραφία δείχνει μια νέα πεντανόστιμη εκδοχή. Δεν έβαλα κανέλα, μείωσα τη ζάχαρη κατά 20 γρ., έβαλα καρύδια αντί για σταφίδες και ηλιέλαιο αντί για ελαιόλαδο. Εντυπώσεις: βγήκε πιο νόστιμο, θεωρώ ότι η σταφίδα και η κανέλα δεν χρειάζονται σε αυτό το κέικ, αλλά η υφή δεν ήταν ίδια. Έγινε πιο μπισκοτένιο. Ίσως φταίει ότι το έψησα παραπάνω λόγω του ότι δεν έσφιγγε στον ενδεδειγμένο χρόνο. Ωστόσο αφού κρύωσε, έσφιξε μόνο του. Εν πάσει περιπτώσει και τα δύο ήταν πολύ νόστιμα, απλά του Παρλιάρου είναι πολύ γλυκό, οπότε αφαιρέστε λίγη ζάχαρη και σταφίδα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here