Στη Βουλή η δικογραφία Πολάκη για την καταγραφή της συνομιλίας του με τον Στουρνάρα


Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που αφορά τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την καταγγελλόμενη παράνομη καταγραφή της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα, για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος από την Attica Bank.

Η διαβίβαση στη Βουλή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών της δικογραφίας που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης γίνεται λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Πολάκη και θα αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του για το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας (άρθρο 370Α παρ.1 Ποινικού Κώδικα).

Υπενθυμίζεται ότι ο κεντρικός τραπεζίτης, καταθέτοντας στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους, η οποία δημοσιεύθηκε σε φιλοκυβερνητικό μέσο, απο τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά:

  • Ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.
  • Ο ίδιος επίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.
  • Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα. Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.
  • Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε, μάλιστα, ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ