«Τι μπορώ να κάνω για να ανανεώσω τα πλακάκια του μπάνιου;»

Αυτό που μπορούμε μετά βεβαιότητος να πούμε είναι πως όλα εξαρτώνται από το ποσό που κανείς είναι διατεθειμένος να δαπανήσει για μια ανανέωση.

Από τις πιο προσιτά οικονομικές λύσεις για την ανανέωση των πλακιδίων του μπάνιου είναι η επικάλυψή τους με χρώμα που πολλές φορές έχουμε κάνει λόγο γι’ αυτή την τεχνική. Είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που περιλαμβάνει το αστάρωμα των πλακιδίων και μετά την χρήση είτε ειδικής μπογιάς για κεραμικές και πορσελάνινες επιφάνειες είτε απλής μπογιάς.

Σε αυτή την περίπτωση οι χρωματικοί πειραματισμοί ενδείκνυνται αφού με τη βοήθεια χαρτοταινίας μπορούν να απομονωθούν ορισμένα σημεία των πλακιδίων και να περαστούν με διαφορετικά χρώματα έναντι της υπόλοιπης επιφάνειας του μπάνιου.

Μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα και που σχεδόν κανείς δεν δίνει τόση σημασία είναι οι αρμοί των πλακιδίων. Η ανανέωση των αρμών είτε αντικαθιστώντας τους εξ αρχής με άλλου χρώματος αρμό είτε απλώς χρωματίζοντας τους ήδη υπάρχοντες είναι σε θέση να φέρει μια ανανέωση στην «κουρασμένη» εικόνα του μπάνιου.

Αλλάξτε τους αρμούς ή χρωματίστε τους με διαφορετικό από τα πλακάκια χρώμα.

Tip: Ο συνδυασμός των τεχνικών μπορεί να σας δώσει το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα που ζητάτε, όπως και στη δεύτερη εικόνα παραπάνω με τα γεωμετρικά σχήματα.

Τα τελευταία χρόνια νέες τεχνικές και υλικά έρχονται να δώσουν λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Η κάλυψη των πλακιδίων του μπάνιου και γενικότερα όλων των σταθερών επιφανειών αυτού μπορεί να γίνει με πατητή τσιμεντοκονία και υλικά που η τελική τους μορφή διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων. Άλλοτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν υλικά για λεία ή σαγρέ ματ αποτελέσματα και άλλοτε για γυαλιστερά.

Μπορεί να έχει βιομηχανικό στιλ όπως της εικόνας ή πιο επιτηδευμένα πολυτελές. To χρώμα, η υφή και η όψη του μπάνιου με την τεχνική αυτή εξαρτάται από τις επιλογές των υλικών.

Για κάτι τέτοιο όμως θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για την εφαρμογή των υλικών στις επιφάνειες του μπάνιου σας εκτός φυσικά αν τα χέρια σας πιάνουν από μαστορέματα. Τότε δεν έχετε από το να προμηθευτείτε τα υλικά από εταιρείες που διαθέτουν ποικιλία διαφόρων υλικών και χρωματικών επιλογών και να κινηθείτε σύμφωνα με τις οδηγίες επεξεργασίας των προϊόντων.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την πατητή τσιμεντοκονία όπως και η ίδια η τεχνική κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Το τελικό αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση θα σας εκπλήξει αφού σε τίποτε δεν θα σας θυμίζει το παλιό σας μπάνιο.

Όλα τα υλικά που αναφέρονται μπορείτε να τα βρείτε σε χρωματοπωλεία και καταστήματα με οικοδομικά υλικά.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω όλα εξαρτώνται από τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε. Η δεύτερη πρόταση αδιαμφισβήτητα θα κοστίσει κατιτί παραπάνω η ανανέωση του μπάνιου σας όμως θα είναι ριζική και μακροχρόνια πιο αποτελεσματική.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ