Μεξικάνικες γαρίδες με τσίλι και λάιμ

Παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή με τις γαρίδες σχεδόν ωμές, «ψημένες» μόνο στην όξινη σάλτσα. Αν δεν τις θέλουμε ωμές, τις βράζουμε για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.

Υλικά
1.200 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες (από κεφάλια, κελύφη, ουρές)
2 πιπεριές τσίλι, κοπανισμένες σε γουδί με λίγο αλάτι και λίγο νερό
200 ml χυμός λάιμ
ξύσμα από 1 λάιμ
φέτες από 2 καθαρισμένα πορτοκάλια
1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
2 μικρά αγγουράκια, σε λεπτές φέτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος (ή μαϊντανός)
1/2 μάτσο φρέσκια μέντα, χοντροκομμένη (ή δυόσμος)

Διαδικασία
Ανοίγουμε τις γαρίδες κατά μήκος στη μέση, σαν πεταλούδες, και τις ανακατεύουμε με τις κοπανισμένες πιπεριές, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και αλατοπίπερο. Τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα πορτοκάλια, το αβοκάντο, το αγγούρι, το κρεμμύδι και από πάνω τις γαρίδες με όση από τη «σάλτσα» αντέχουν τα γούστα μας. Σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας Μοσχάτο, Βιδιανό.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here