Δύσκολο το μέλλον του Audi TT

Το Audi TT είναι σταθερά μαζί μας επί 20 συναπτά έτη. Για πρώτη φορά από το 1998 που παρουσιάστηκε όμως, η πορεία του μικρού κουπέ από το Ίνγκολσταντ αντιμετωπίζει κατάματα το φάσμα του τερματισμού.

Οι πωλήσεις του TT, όπως και όλης της κατηγορίας, ακολουθούν σταθερά πτωτική κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 40.000 πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το 2000, πέρσι η Audi έβγαλε από την γραμμή παραγωγής μόλις 9.000 αυτοκίνητα. Το 2016 είδε την πλάτη ακόμα και της Ford Mustang στον εγχώριο εμπορικό στίβο, ένα αυτοκίνητο εντελώς ξένο με τα «θέλω» και τις παραδόσεις των Γερμανών. Κάποιες φήμες από την Audi ήθελαν την μετατροπή του σε τετράθυρου κουπέ, της μόνης κατηγορίας που διατηρεί ένα εμπορικό ρεύμα απέναντι στην επέλαση των SUV. Αλλά ούτε η ίδια δεν ξέρει τι θα απογίνει το TT.

Το «μεγάλο κεφάλι» της φίρμας, Bram Schot, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό μέσο πως η Audi ετοιμάζει κάτι «εμβληματικό». Τι θα είναι αυτό, τώρα, αποτελεί πρώτης τάξεως μυστήριο. Θα μπορούσε να είναι η αναβίωση του θρυλικού Quattro Coupe με κάποια μορφή, ή κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο κορυφαίων επιδόσεων, σαν το e-tron GT. Το όνομα «TT» δεν πολυαναφέρεται στα κιτάπια του Schot, ο οποίος αρκέστηκε στο να αναφέρει πως «υπάρχουν σκέψεις και πλάνα για αντικατάσταση του TT». Όχι «διαδοχή». Αντικατάσταση.

Αποκρυπτογραφώντας τις λέξεις του Γερμανού, αντιλαμβανόμαστε πως το TT όπως το έχουμε μάθει δύσκολα θα συνεχίσει. Το καλύτερο σενάριο περιλαμβάνει την αλλαγή φιλοσοφίας (άλλος τύπος αμαξώματος, αμιγώς ηλεκτρικό, συνδυασμός των δυο), ενώ η αντίπερα όχθη επιφυλάσσει το τέλος της παραγωγής. Μόνο το μέλλον θα δείξει, όμως η αλήθεια είναι πως δεν προβλέπεται λαμπρό για το αυτοκίνητο που άφηνε τον κόσμο άφωνο με την εμφάνισή του, 21 χρόνια πριν.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here