Η Volvo θα λανσάρει την τελευταία γενιά κινητήρων ντίζελ μέσα στο 2019


O Lex Kerssemakers, επικεφαλής της Volvo Europe ανακοίνωσε ότι η μάρκα θα λανσάρει τη νέα της και πιθανώς τελευταία γενιά πετρελαιοκινητήρων μέσα στο 2019. Αμέσως μετά η Volvo δεν θα ξαναασχοληθεί πετρελαιοκινητήρες διότι όπως έχει ήδη ανακοινώσει η επόμενη ημέρα γι’ αυτήν θα είναι υβριδική ή αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Η μετάβαση σε αυτή τη νέα εποχή για τη Volvo θα γίνει πολύ γρήγορα, όμως προηγουμένως – όπως εξήγησε ο Lex Kerssemakers – θα υπάρχει αυτή τη τελευταία γενιά κινητήρων ντίζελ που θα έχει μια διάρκεια ζωής τριών έως τεσσάρων χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι στην αγορά για την επόμενη πενταετία θα υπάρχουν πολλά μοντέλα της Volvo με κινητήρες πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά στα μοντέλα, το S60 που πρόσφατα ανανεώθηκε πιθανότατα να μην έχει τους νέους κινητήρες ντίζελ στη γκάμα μου, αλλά αυτό ακόμη επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αντίθετα, το XC90 θα διατηρήσει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του μέχρι ο τέλος της ζωής του τρέχοντος μοντέλου που τοποθετείται στο 2022. Από εκείνη τη χρονιά και μετά οι κινητήρες ντίζελ στη Volvo θα μετρούν αντίστροφα μέχρι την πλήρη κατάργησή τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ