Εκλογές 2019: Στο Λουξεμβούργο ο Κ. Μπακογιάννης – Συναντήθηκε με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας


Διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις  με τον αντιπρόεδρο Andrew Mcdowell και κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει από χθες (12/3) στο Λουξεμβούργο Κώστας Μπακογιάννης.

Στις επαφές του συζήτησε διεξοδικά για χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Δήμο Αθηναίων αλλάζοντας την εικόνα της Αθήνας με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με τον Δήμο μπορεί να χρηματοδοτήσει με σχεδόν άτοκα δάνεια σε βάθος εικοσαετίας ιδιοκτήτες ακινήτων για αναπλάσεις προσόψεων , για «πράσινες» στέγες αλλά και για ανακαινίσεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

Η μακροχρόνια άτοκη αποπληρωμή των δανείων μπορεί να γίνεται μέσω των δημοτικών τελών με τρόπο που να μην είναι επιβαρυντικός για όσους θελήσουν είτε να φτιάξουν τις προσόψεις των κτιρίων τους ,είτε να δημιουργήσουν κήπους στις ταράτσες είτε να σώσουν τα σπίτια τους που καταρρέουν.

Παράλληλα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας συζήτησε για τον τρέχοντα δανεισμό του Δήμου Αθηναίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και συγκεκριμένα για τρόπους με τους οποίους τα έργα που ήδη γίνονται ή προγραμματίζονται να «τρέξουν» πιο γρήγορα αλλά και για να προστεθούν επιπλέον που κρίνονται απαραίτητα.

«Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι εντυπωσιακά για όσους μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Οι ανακαινίσεις των προσόψεων κτιρίων, οι πράσινες στέγες αλλά και τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι τρεις τομείς όπου μπορούμε ρεαλιστικά και σχεδιασμένα να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Θα διεκδικήσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε με σχέδιο και συγκεκριμένο πρόγραμμα που ήδη είναι σχεδόν έτοιμο να παρουσιαστεί στους Αθηναίους», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε επίσης με τη δήμαρχο του Λουξεμβούργου Lydie Polfer και συζήτησαν θέματα υπηρεσιών προς τους δημότες όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο φωτισμός. Το Λουξεμβούργο αποτελεί μια πόλη πρότυπο στον τομέα της καθημερινότητας και η συνεργασία με την Αθήνα μπορεί να ωφελήσει σημαντικά. Μίλησαν επίσης για το θέμα της κοινωνικής κατοικίας (ακίνητα τα οποία ανήκουν στον Δήμο και παρέχονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες) που ενδιαφέρει άμεσα την Αθήνα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ