Ν. Αφρική: Δύτης γλυτώνει στο παρά πέντε από τα σαγόνια φάλαινας (vid)


Ένας νοτιοαφρικανός δύτης έζησε την περιπέτεια της ζωή του όταν την ώρα που έκανε κατάδυση παραλίγο να τον καταπιεί μια φάλαινα την ώρα που έκανε κυνήγι.

Ο Ράινερ Σιμπφ, 51 ετών, έκανε ελεύθερη κατάδυση κοντά στο λιμάνι της Πορτ Ελίζαμπεθ στην Νότια Αφρική, όταν μια φάλαινα τον έπιασε στα σαγόνια της και άρχισε να τον καταπίνει.

«Δεν υπήρχε χρόνος για φόβο ή συγκίνηση. Κατάλαβα αμέσως τι συνέβη. Προσπάθησα να κρατήσω την αναπνοή μου με την ελπίδα ότι θα βουτήξει ξανά μέσα στην θάλασσα και θα με φτύσει κάπου στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού», δήλωσε ο Ράινερ στην The Telegraph.

Ευτυχώς για εκείνον, δεν το έκανε. Οι φάλαινες του Bryde – η κατηγορία στην οποία ανήκε η συγκεκριμένη φάλαινα – σύμφωνα με την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση, μπορούν να βουτήξουν και να βρίσκονται μέσα στο νερό για 15 λεπτά και να φτάσουν μέχρι τα 1.000 πόδια βάθος.

Ένας φωτογράφος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση με σκάφος, απαθανάτισε την σκηνή, με τα πόδια του δύτη να εξαφανίζονται μέσα στο στόμα του γιγαντιαίου θηλαστικού.

Μόλις η φάλαινα κατάπιε τον Ράινερ, χαλάρωσε το σαγόνι της αισθητά με αποτέλεσμα να του δώσει την ευκαιρία να ξεγλιστρήσει και να βγει στην επιφάνεια της θάλασσας.

«Οι φάλαινες δεν είναι ανθρωποφάγα ζώα. Ουσιαστικά δεν του έγινε κάποια επίθεση, απλά η φάλαινα μάλλον δεν κατάλαβε τι δάγκωσε. Ειλικρινά είναι πολύ ευγενικά και ευαίσθητα ζώα. Ήταν απλά ένα ατύχημα», δήλωσε μια μάρτυρας, η Κλαούντια Γουέμπερ Γκέμπερτ, σε συνέντευξή της

«Η φάλαινα φαινόταν το ίδιο έκπληκτη με εμένα! Σίγουρα ήταν μια πολύ… ενδιαφέρουσα εμπειρία για μένα, αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να ξανά συμβεί», είπε κλείνοντας ο Σιμπφ.

Σίγουρα πάντως θα του μείνει αξέχαστο!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ