Περπινιάν, η εναλλακτική λύση του σκεπτόμενου ατόμου στη γαλλική Ριβιέρα (pics)

Το Περπινιάν, είναι πλαισιωμένο από τις κορυφές των Πυρηναίων. Εκεί θα δείτε μεσαιωνικά κάστρα, πέτρινα σπίτια, γραφικά καλντερίμια και μποέμ ατμόσφαιρα.

Η πρωτεύουσα του διαμερίσματος των Ανατολικών Πυρηναίων στη νότια Γαλλία βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από τα γαλλο-ισπανικά σύνορα.

Αποτελούσε την πρωτεύουσα του βασιλείου της Μαγιόρκα, μιας μεσογειακής δύναμης που εκτεινόταν προς τα βόρεια μέχρι το Μονπελιέ και περιλάμβανε όλες τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Το παλάτι των βασιλιάδων της Μαγιόρκα χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής της νότιας Γαλλίας. Ο ταξιδιώτης θα περιηγηθεί στις γοτθικές στοές και τους κήπους του παλατιού και θα δει από κοντά τη βασιλική αίθουσα με το τριπλό τζάκι.

Θα ανακαλύψει την πόλη ξεκινώντας από το κεντρικό σοκάκι που ξεκινάει από την πλατεία του Castillet. Στη συνέχεια, θα σεργιανίσει στην ιστορική πλατεία Nτε λα Λοζ, με το δημαρχείο με τις επιβλητικές σιδερένιες πόρτες, το οποίο είναι χτισμένο με πέτρες από την κοίτη του ποταμού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Le Castillet, μια πύλη του 14ου αιώνα που λειτούργησε και ως φυλακή και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Ιστορίας και Παράδοσης, ενώ φιλοξενεί και το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτοδημοσιογραφίας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ