Το «Charlie Says» αφηγείται την ιστορία των γυναικών πίσω από τον Τσαρλς Μάνσον


Η ταινία της Μέρι Χάρον υιοθετεί την οπτική των θηλυκών μελών της συμμορίας του Μάνσον, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με τα εγκλήματά τους.

Μπορεί ο κινηματογραφικός κόσμος να περιμένει με αγωνία τη νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, όπου η δολοφονία της Σάρον Τέιτ αποτελεί μέρος της πλοκής, ωστόσο το «Once Upon a Time in Hollywood» δεν είναι το μοναδικό φιλμ όπου θα δούμε ως ήρωα τον διαβόητο Τσαρλς Μάνσον και τους ακόλουθούς του.

Στην πραγματικότητα, το «Charlie Says» της Μέρι Χάρον (γνωστής για τα «I Shot Andy Warhol» και «American Psycho», αλλά και για το τηλεοπτικό «Alias Grace») επικεντρώνεται ακόμα περισσότερο στα εγκλήματα της «οικογένειας» Μάνσον, στρέφοντας ωστόσο το βλέμμα στις γυναίκες της συμμορίας.

Το φιλμ της Χάρον ξεκινά χρόνια μετά τις σοκαριστικές δολοφονίες που έκαναν το όνομα του Τσαρλς Μάνσον συνώνυμο με το απόλυτο κακό, με τις τρεις γυναίκες που σκότωσαν γι’ αυτόν να βρίσκονται ακόμα κάτω από την επιρροή του. Περιορισμένες σε ένα απομονωμένο συγκρότημα κελιών σε μια φυλακή της Καλιφόρνια, μοιάζουν καταδικασμένες να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με την ψευδαίσθηση ότι τα εγκλήματά τους ήταν μέρος ενός κοσμικού σχεδίου – μέχρι που μια φοιτήτρια επιστρατεύεται για να αναλάβει το δύσκολο έργο της κοινωνικής τους αποκατάστασης. Πεπεισμένη ότι οι φυλακισμένες δεν είναι τα απάνθρωπα τέρατα που ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύει ότι είναι, θα ξεκινήσει μια επίπονη διαδικασία προκειμένου να ξεδιαλύνει την ψυχολογική επιρροή του Μάνσον και να ανακαλύψει τους λόγους που τις έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Είναι όμως έτοιμες να αντιμετωπίσουν των τρόμο των πράξεών τους;

Η Χάρον υπογράφει και το σενάριο, σε συνεργασία με την Γκουίνεβιρ Τέρνερ (είχαν γράψει μαζί και το πολυσυζητημένο «American Psycho»), ενώ στους βασικούς ρόλους πρωταγωνιστούν οι Χάνα Μάρεϊ (γνωστή μας από το «Game of Thrones»), Σόζι Μπέικον, Μαριάν Ρεντόν και Μέριτ Γουέβερ, με τον πρώην Doctor Who, Ματ Σμιθ, να υποδύεται τον Μάνσον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ