Σταντάλ: «Ο έρωτας είναι ένα εξαίσιο λουλούδι, που όμως πρέπει να κόψεις από την άκρη ενός γκρεμού»


«Έρως» ίσον (=) ανεξήγητο, απρόβλεπτο, μυστήριο, μη αναστρέψιμο, μαγικό. «Έρως»: μια μουσική διαδρομή, μια περιπλάνηση στο άγνωστο, μια χρωματική πανδαισία, ένα πολύπλοκο παιχνίδι, μια πασαρέλα συναισθημάτων, που σου χαρίζουν ένα υπερθέαμα, πλαισιωμένο από εξαίσιες φιγούρες.

«Έρως»: Κατάθεση ψυχής. Απώτερος σκοπός του, η συνεύρεση των δύο. Λογική ανύπαρκτη. Σκέψη μηδενική. Τα πόδια δεν γνωρίζουν τώρα πια τι σημαίνει να πατάς στη γη.

Πιθανότατα, λοιπόν να θεωρηθείς αιθεροβάμων. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, γιατί η ασθένεια που έχεις δεν είναι βλαβερή. Δεν μπορείς να κρυφτείς. Όλα επάνω σου φωνάζουν το πόσο ερωτευμένος είσαι.

Καλημερίζεις εχθρούς και φίλους, λες σε όλους ναι, χαμογελάς μονίμως. Οι λέξεις φόβος, τρόμος, απαλείφονται απ’ το λεξιλόγιό σου και προτάσσονται εκείνες του θάρρους και της τόλμης.

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο Σταντάλ: “Ο έρωτας είναι ένα εξαίσιο λουλούδι, που όμως πρέπει να έχεις το θάρρος να πας να το κόψεις στην άκρη ενός φοβερού γκρεμού”. Το ρίσκο, ο κίνδυνος είναι μέρος του παιχνιδιού προκειμένου να διεκδικήσεις με κάθε μέσο αυτό που λαχταρά η καρδιά σου.

Νομίζεις πως είσαι κάποιος άλλος. Λάθος. Είσαι εσύ, ο αυθεντικός, ο αληθινός, ο ζωντανός. Το πάθος σου ρέει ανεξέλεγκτο. Τίποτα δε σε σταματά, διεκδικείς πράγματα, νιώθεις δυνατός, ολοκληρωμένος. Οι χτύποι της καρδιάς σου, ολοένα και δυναμώνουν. Κανένας και τίποτα δε μπορεί να σου χαλάσει, αυτό που ζεις.

Οι δονήσεις που λαμβάνεις σε ενεργοποιούν και επιτέλους μετά από καιρό επανέρχονται και οι πέντε (5) αισθήσεις σου. Πρωτόγνωρο για εσένα, αλλά οσμίζεσαι σαν λαγωνικό, βλέπεις ξεκάθαρα, γεύεσαι, αφουγκράζεσαι. Νιώθεις δυνατές δονήσεις, που σε ξυπνούν και σε εκτοξεύουν στα ουράνια.

«Έρως ανίκατε μάχαν». Δίνοντας τη δική σου μάχη, καλείσαι για χάρη του Έρωτος, να κινδυνέψεις, να εγκαταλειφθείς, να εγκαταλείψεις, ν’ απορριφθείς, να ταπεινωθείς. «Όταν ερωτεύεσαι, θυσιάζεις τα πάντα στο βωμό της αγάπης».

Επειδή όμως όλα τα όμορφα δεν διαρκούν για πολύ, έτσι και του έρωτά σου η φλόγα θα καταλαγιάσει, όταν σου περάσει ο ενθουσιασμός. Αυτά συμβαίνουν. Εσύ δεν θα το βάλεις κάτω γιατί πάντα υπάρχει και το αντίδοτο και ως γνωστόν «Ο έρωτας με έρωτα περνάει».

Επιμέλεια: Βάσω Καρλή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ