Βελτιωμένη Mercedes «δικάζει» τους πάντες (+video)


Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν τους χαμηλούς τόνους. Μπορεί να διαθέτουν όλη την ισχύ του κόσμου, όμως επιλέγουν να μην το διατυμπανίζουν. Τα καλύτερα επιχειρήματα εξάλλου, διατυπώνονται με σταθερή και επιβλητική χροιά. Όχι φωνές και φανφάρες.

Η Mercedes-AMG E63 S που θα παρακολουθήσουμε, μετά του οδηγού της, ξεκάθαρα ανήκουν σε αυτή την ποιοτική πάστα σκεπτικού. Το αυτοκίνητο εξωτερικά είναι εντελώς εργοστασιακό. Ούτε οι ζάντες δεν έχουν αλλαχθεί. Κάτω από το διακριτικά δυναμικό αμάξωμα, ωστόσο, κρύβονται προσόντα που ταπεινώνουν οποιονδήποτε τολμήσει να προκαλέσει την τύχη του. Οι 612 ίπποι του 4λιτρου twinturbo V8 έχουν γίνει αισίως 800, μετά από την αντικατάσταση του εγκεφάλου, της εισαγωγής και της εξάτμισης. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του 9τάχυτου αυτόματου G-TRONIC και του συστήματος 4MATIC+, με την επιτάχυνση να είναι σίγουρα καλύτερη από τα 3,4 δλ. της εργοστασιακής.

Και πάλι, όμως, κανείς δεν περιμένει από μια γερμανική λιμουζίνα σχεδόν 2 τόνων να μετατραπεί σε αυτόκλητο τιμωρό των dragster. Όταν υπάρχει ο κατάλληλος οδηγός και οι ανάλογες συνθήκες, βέβαια, όλα γίνονται. Η βελτιωμένη E63 S πραγματικά εκτελεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο στέκεται δίπλα της: είτε μιλάμε για το ευθέως ανταγωνιστικό Audi RS 6, είτε για Nissan Skyline R34 700 ίππων , είτε ακόμα και για την νέα «ιερή αγελάδα» της βελτίωσης, το GT-R με 1.200 ίππους στην προκειμένη! Σε κάθε κόντρα, ο χρόνος αντίδρασης του ανθρώπου πίσω από το τιμόνι του «Αστεριού» είναι εξαιρετικός (με εξαίρεση την πρώτη με το Skyline), ενώ και το 4MATIC+ περνάει την ισχύ με σεμιναριακό τρόπο στο βρεγμένο οδόστρωμα.

{loadposition srp}

 


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ