Είναι αλήθεια: Επιστήμονες κατάφεραν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο!


Με τη βοήθεια ενός κβαντικού υπολογιστή, επιστήμονες απ’ τη Ρωσία κατάφεραν το ακατόρθωτο: Να γυρίσουν πίσω τον χρόνο!
Κατέρριψαν τον νόμο της φυσικής και γύρισαν πίσω τον χρόνο! Οι επιστήμονες απ’ τη Ρωσία χρησιμοποίησαν ηλεκτρόνια κι έναν κβαντικό υπολογιστή.

Στην έρευνά τους, οι επιστήμονες έκαναν ένα πολύ περίπλοκο πείραμα, βάζοντας μπάλες μπιλιάρδου με στόχο να κάνουν rewind μετά το «σπάσιμο» στην τσόχα. Όσοι παρακολουθούσαν το εν λόγω πείραμα στον υπολογιστή, έβλεπαν αυτό το σκηνικό να εξελίσσεται αντίστροφα!

Με τον χρόνο, οι Ρώσοι επιστήμονες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με Ελβετούς και Αμερικανούς συναδέλφους τους, ελπίζουν ότι η τεχνική θα βελτιωθεί και θα γίνει ακόμα πιο ακριβής και αξιόπιστη.

Ο Gordey Lesovik, επικεφαλής του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε σχετικά

Έχουμε τεχνητά δημιουργήσει μια κατάσταση που εξελίσσεται σε ροή αντίθετη από αυτή του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου. Ο αλγόριθμός μας μπορεί να αναβαθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές προγραμμάτων για κβαντικούς υπολογιστές και να μειώσει τα σφάλματα

H «μηχανή του χρόνου», όπως αναφέρεται στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, είναι φτιαγμένη από έναν υποτυπώδη κβαντικό υπολογιστή αποτελούμενο από qubits ή κβαντικά bit (στοιχειώδης μονάδα κβαντικής πληροφορίας).

Η διαφορά από το κλασικό δυαδικό ψηφίο (bit) είναι ότι το bit μπορεί να πάρει μόνο μια από δύο δυνατές τιμές, (είτε μηδέν 0 είτε ένα 1), ενώ το qubit είναι μια υπέρθεση (άθροισμα) και των δύο καταστάσεων ταυτόχρονα.

Για τις ανάγκες του πειράματος, χρησιμοποιήθηκε ένα πρόγραμμα εξέλιξης, το οποίο ανάγκασε τα qubits να γίνουν πιο σύνθετα. Σ’ αυτή τη διαδικασία, χάθηκε η σειρά. Όμως, ένα άλλο πρόγραμμα στη συνέχεια άλλαξε την κατάσταση του κβαντικού υπολογιστή, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξελιχθεί ανάποδα η διαδικασία, δηλαδή μετά το χάος να επέλθει η τάξη!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ