Μητσοτάκης: Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα


Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας τους τόνους στη συζήτηση της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε, τον ΣΥΡΙΖΑ πως κατέθεσε ολέθριες προτάσεις για το Σύνταγμα ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν το παρόν και το μέλλον.

Υπογράμμισε δε πως «ακόμη και ο Καταστατικός Χάρτης της χώρας αντιμετωπίστηκε ως ένα κομματικό εργαλείο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συμπιέσει τη συζήτηση 80 άρθρων σε μόλις 18 συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής και να καταθέσει μια πρόταση αποτελούμενη από 23 σελίδες με επικίνδυνες διατάξεις και βερμπαλισμούς» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις που εμείς χαρακτηρίζουμε ολέθριες, όπως η απλή αναλογική και οι ανά εξάμηνο ψηφοφορίες για την εκλογή ΠτΔ. Και βέβαια αχρείαστες διατυπώσεις για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Καμία πρόταση από την Κυβέρνηση για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, σύγχρονη Παιδεία, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, σύγχρονες περιβαλλοντικές πολιτικές. Εμείς καταθέσαμε πρόταση για αλλαγές σε 59 άρθρα από τα 120», υπογράμμισε ο ίδιος, μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, ο «γαλάζιος» πρόεδρος υπογράμμισε πως η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια «μεγάλη χαμένη ευκαιρία» ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του που «η συζήτηση αυτή γίνεται με τα έδρανα της βουλής να είναι άδεια».

«Πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές και γενναίες παρεμβάσεις στο Σύνταγμά μας για να δρομολογήσουμε τη φυγή στο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης,.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ