Εθνικό πάρκο Σκαφτάφελ, ο παράδεισος του πεζοπόρου (pics)


Το Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελ κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Ισλανδίας. Για δεκαετίες, αυτή η όμορφη περιοχή ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη για τους Ισλανδούς να περάσουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι με τις οικογένειές τους και οι πολύτιμες αναμνήσεις είναι βαθιά ριζωμένες με αυτό το μαγευτικό φυσικό πάρκο.

Το Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελ εντυπωσιάζει με τους επιβλητικούς καταρράκτες και τις καταπράσινες κοιλάδες.

Βρίσκεται μεταξύ του Κιρκγιουμπεγιαρκλάουστουρ και του Χούφν στα νότια της Ισλανδίας και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull.

Είναι αρκετά γνωστό για το ευχάριστο κλίμα του και τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες, οι οποίες δεν είναι τόσο διαδεδομένες στον Ισλανδικό νότο. Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλο δάσος από σημύδες ενώ αποτελεί σπίτι για πολλά διαφορετικά πτηνά και αλεπούδες.

Έχει έκταση περίπου 1.700 τετραγωνικά χλμ. και ιδρύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1967. Το πάρκο φιλοξενεί την κοιλάδα Mörsárdalur, το βουνό Κριστιναρτιντάρ και τον παγετώνα Σκαφτάφελλ. Το τοπίο είναι παρόμοιο με αντίστοιχα των Άλπεων, αλλά έχει μορφοποιηθεί από τις ηφαιστειακές εκρήξεις χιλιάδων χρόνων και του νερού των παγετώνων.

Το χειμώνα μπορεί να δει κανείς τις σπηλιές από πάγο που, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής, είναι γεμάτες φως και έχουν ένα έντονο μπλε χρώμα.

Κοντά στο κέντρο επισκεπτών βρίσκεται ο καταρράκτης Svartifoss ή αλλιώς Μαύροι Καταρράκτες που χύνεται από ύψος 12 περίπου μέτρων. Το όνομά του προέρχεται από τις στήλες μαύρου βασάλτη πίσω του.

Οι δύο φάρμες που βρίσκονται στο πάρκο συντηρούνται από τον τουρισμό, ενώ πολλά μονοπάτια αναρριχήσεων διασχίζουν την περιοχή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ