Γήπεδο ΑΕΚ: Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ για την Αγιά Σοφιά.

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τους όρους της σύμβασης για τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σχετική σύμβαση με την Ερασιτεχνική εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης τη σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε.

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τους όρους της σύμβασης για τη χρηματοδότηση του γηπέδου. Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι πλέον και τυπικά διαθέσιμο, με την «Αγιά Σοφιά» να οδεύει σταθερά προς την ολοκλήρωσή της.Διπλή δικαστική νίκη

Στο μεταξύ, διαβάστε την ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της “Δικέφαλος 1924” για τις νέες “κιτρινόμαυρες” δικαστικές νίκες, στο μπαράζ προσφυγών εναντίον της κατασκευής της “Αγιά – Σοφιάς” στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανακοίνωση που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και η Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική Α.Ε. ενημερώνουν ότι επήλθαν δύο ακόμα δικαστικές νίκες στο μπαράζ των προσφυγών εναντίον της κατασκευής του γηπέδου της ομάδας μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα απορρίφθηκαν από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δύο ακόμα προσφυγές με τις οποίες ολοκληρώθηκαν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπήρχαν μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη -από δύο ιδιώτες- στρεφόταν εναντίον της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου και απορρίφτηκε με την απόφαση 456/2019 και η δεύτερη -από 56 πολίτες- εναντίον της Αδειας Δόμησης του γηπέδου, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της Υψομετρικής μελέτης και απορρίφτηκε με την απόφαση 455/2019.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμα δικαίωση στο σερί των εναντίον του γηπέδου μας προσφυγών, που έχουν όλες κριθεί από το ανώτερο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, και απόλυτη επισφράγιση της νομιμότητας στο δρόμο για την επιστροφή μας στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here