Πώς θα μεγαλώσετε ένα παιδί με γνώσεις και δεξιότητες

Το κλειδί στο μεγάλωμα ενός τέτοιου παιδιού είναι να θεσπίσετε ‘ένα σταθερό σύστημα υποστήριξης στο σπίτι έτσι ώστε να μεγαλώσει νιώθοντας ικανοποιημένο με τις φιλοδοξίες και τα επιτεύγματά του. Ο στόχος ενός γονέα είναι να κάνει το παιδί του να έχει αυτοπεποίθηση και να αναπτύξει την αίσθηση του πάθους και του σκοπού. Όλα βασίζονται στην εκπαίδευση που θα λάβει πριν ξεκινήσει το σχολείο. Από την πλευρά σας, θα χρειαστεί συνέπεια, αφοσίωση και υπομονή.

Ενθαρρύνετε τις ιδιαίτερες δεξιότητες. Κάθε παιδί έχει μοναδικά ταλέντα και δώρα. Πολλά παιδιά καταπιάνονται με εξωσχολικές δραστηριότητες που τους ταιριάζουν και λειτουργούν αγχολυτικά μετά το σχολείο. Μπορείτε να κάνετε ανέξοδες επιλογές με αθλητικές δραστηριότητες εντός σπιτιού ή χόμπι στο δήμο της περιοχής σας.

Επιβραβεύστε τις προσπάθειες. Αντί να του φοράτε την ταμπέλα του ‘έξυπνου’ ή ‘ταλαντούχου’, πείτε μπράβο για τη σκληρή δουλειά που κάνει. Διδάξτε στο παιδί πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνει νέα πράγματα και να προσπαθεί παρά την πιθανότητα αποτυχίας. Ακόμα όμως και αυτή μπορεί να του μάθει πολλά.

Σεβαστείτε τα διαφορετικά μαθησιακά στιλ. Μπορεί εσείς να θέλετε να δουλεύετε με απόλυτη ησυχία, αλλά το παιδί να προτιμά να διαβάζει με μουσική ή θόρυβο. Το ζητούμενο είναι να εντοπίσετε και να σεβαστείτε το μαθησιακό στιλ μέσα από το οποίο μαθαίνει καλύτερα.

Διάβασμα και πάλι διάβασμα. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς όταν μιλάμε για διάβασμα και βιβλία. Ξεκινήστε από μικρή ηλικία με παιδικά παραμύθια ώστε να εξοικειώνεται και να περάσει στις δικές του επιλογές.

Γευματίστε όλοι μαζί. Μην ανησυχείτε επειδή δεν μαγειρεύετε καλά. Αυτό που κερδίζετε από το οικογενειακό γεύμα είναι η συζήτηση, ο ποιοτικός χρόνος. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια έδειξε ότι τα παιδιά που τρώνε τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα με την οικογένειά τους, είναι πιθανότερο να έχουν υψηλούς βαθμούς στο σχολείο και λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν κάποια διατροφική διαταραχή.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ