Πρωτοπορία της Toyota στην Ελλάδα

H Toyota Ελλάς ανανέωσε πρόσφατα την περιβαλλοντική της πιστοποίηση κατά ISO 14001:2015 (μέχρι σήμερα κατείχε ISO 14001 : 2004), ενώ παράλληλα με βάση την παγκόσμια περιβαλλοντική φιλοσοφία της μάρκας, οδήγησε το σύνολο του Δικτύου των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων και Επισκευαστών Toyota στη χώρα μας, (66 σημεία) να ακολουθήσουν το πρότυπο αυτό.

Σήμερα πλέον, η περιβαλλοντική πιστοποίηση αποτελεί μια ακόμη πρωτοπορία και μοναδικότητα της Toyota στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς η μάρκα διαθέτει το μοναδικό Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων και Επισκευαστών στην Ελλάδα με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά ISO 14001:2015.

Η πιστοποίηση έγινε σε συνεργασία με το φορέα Επιθεώρησης- Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

H Toyota διαθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο μια μεγάλη προϊστορία σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα το θέμα αυτό κατέχει κύρια θέση στον πυρήνα της εταιρικής της κουλτούρας από τις αρχές της δεκαετίας 70. Παράλληλα, έχει ήδη αποδείξει την ευαισθησία της δρώντας αποτελεσματικά, με βάση την αρχή της που πρεσβεύει, την συνεισφορά στη δημιουργία μιας ακμάζουσας κοινωνίας μέσω της κατασκευής οχημάτων, ενώ διεξάγει πάντα τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες τοποθετώντας τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στην πρώτη γραμμή των διοικητικών της προτεραιοτήτων.

Τρανή απόδειξη, η εταιρική της στρατηγική, «Toyota Environmental Challenge 2050», όπου οι υψηλές επενδύσεις που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί σε έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων έχουν μεταξύ άλλων δημιουργήσει οικονομικούς και αξιόπιστους βενζινοκινητήρες, υβριδικούς-ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι εφαρμόζονται στα προϊόντα της, αλλά και οχήματα κυψελών υδρογόνου καυσίμου, όπως π.χ. το μοντέλο Mirai.

Η εταιρική στρατηγική «Toyota Environmental Challenge 2050» αναπτύσσει εκτενώς τις έξη (6) βασικές προκλήσεις για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της:

  • Πρόκληση 1: Παραγωγή οχημάτων με μηδενικές εκπομπές CO2
  • Πρόκληση 2: Μηδενικές εκπομπές CO2 σε όλη τη διάρκεια Ζωής
  • Πρόκληση 3: Μηδενικές εκπομπές CO2 εργοστασίων παραγωγής οχημάτων
  • Πρόκληση 4: Ελαχιστοποίηση και βελτιστοποίηση της χρήσης νερού
  • Πρόκληση 5: Δημιουργία κοινωνίας και συστημάτων βασισμένων στην ανακύκλωση
  • Πρόκληση 6: Η Δημιουργία μιας μελλοντικής κοινωνίας σε αρμονία με τη φύση


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here