Μπράβο! Δείτε ποιοι Έλληνες αγόρασαν τον όρκο του Κολοκοτρώνη


Ένα ανεκτίμητο εθνικό κειμήλιο σε χέρια αρκαδικού ιδρύματος!

Οι Αρκάδες έκαναν το καθήκον τους. Μετά από μια ανελέητη διαδικασία δημοπρασίας, που από την τιμή εκκίνησης των 11.000 ευρώ έφτασε στο ποσό των 80.000 ευρώ (116.000 ευρώ με την αμοιβή προμήθειας και τους φόρους), το έγγραφο με τον όρκο του Κολοκοτρώνη πέρασε σε αρκαδικό ίδρυμα.

Σε δημοπρασία βγήκε σήμερα (14/3/2019) ο «Όρκος του Κολοκοτρώνη», ένα μοναδικής ιστορικής σημασίας έγγραφο από τον οίκο δημοπρασιών «Βέργος».

Ο Γεώργιος Πραχαλιάς έγραψε: «Οι Αρκάδες έκαναν το καθήκον τους. Μετά από μια ανελέητη διαδικασία δημοπρασίας, που από την τιμή εκκίνησης των 11.000 ευρώ έφτασε στο ποσό των 80.000 ευρώ (116.000 ευρώ με την αμοιβή προμήθειας και τους φόρους), το έγγραφο με τον όρκο του Κολοκοτρώνη πέρασε στο ίδρυμα Στασινόπουλου. Ευχαριστώ το στρατηγό Νικηφόρο Κομίνη, τον ήρωα του πολέμου της Κύπρου και διευθυντή σπουδών μου πριν 30 χρόνια στη Σχολή, για την καθοριστική συμβολή του.»

Πρόκειται για έγγραφο μέ τήν ὑπογραφή του («θεόδορος κολοκο- / τρόνης») καί τίς ὑπογραφές τῶν μελῶν τῆς Πελοποννησιακῆς Γερουσίας («ἀσημάκης φωτήλας ἀντιπρόεδρος», «†ὁ Κορίνθου Κύριλλος», «πρωτοσύγκελλος ἀμβρόσιος [φραντζῆς]», «ὁ Ἀρχ. Γρηγόριος Δικαῖος», «Ἀναγνώστης παπαγιανακόπουλος [δεληγιάννης]», «Γεώργιος μπάλμπογλης» καί 11 ἄλλοι), στό ὁποῖο ὁρκίζονται νά ἐνεργήσουν ἀπό κοινοῦ γιά τή σωτηρία τῆς πατρίδας καί νά ἀφήσουν κατά μέρος τά προσωπικά τους συμφέροντα. Τρίπολη, 16 Ὀκτωβρίου 1822.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ