Ερντογάν: Δεν θα μπούμε τώρα σε πολιτικά παιχνίδια με την Αγιά Σοφιά

Διπλωματικούς τόνους υιοθέτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στο Τεκίνρνταγ όταν πολίτες τον καλούσαν να ανοίξει η Αγιά Σοφιά ως τζαμί.

«Πρώτα γεμίστε το Σουλταναχμέτ (σ.σ. μπλε τζαμί) και μετά βλέπουμε», τους είπε ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκαθαρίζοντας πως η χρήση της Αγίας Σοφίας ως τζαμί έχει πολιτικές προεκτάσεις και πως σε τέτοια παιχνίδια δεν θα μπουν.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αντί αυτού ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το ακροατήριό του να γεμίσει το μπλε τζαμί ενώ αναφέρθηκε και στο Μεγάλο Τζαμί Τσαμλιτζά. «Κάνει 4-5 σαν την Αγία Σοφία. Τόσο μεγάλο είναι. Έχει δυνατότητα να χωρέσει 60.000 άτομα. Και είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην ανατολική και ευρωπαϊκή πλευρά».

Επανέλαβε πως η συζήτηση για είναι ανεπίκαιρη εξηγώντας πως «δεν θα γεμίσεις το Σουλτάναχμέτ που είναι δίπλα και θα πεις ας γεμίσουμε την Αγία Σοφία. Ας μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Αυτά είναι όλα παιχνίδια».

Στο μεταξύ ο αρχηγός της Ένωσης Νέων Ανατολής και του Εθνικού Ιδρύματος Νέων Σαλίχ Τουρχάν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο εκδήλωση στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Στην ανακοίνωσή του κατηγορεί ακόμη τον Ισραηλινό Πρόεδρο Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πάπα ότι με τις δηλώσεις τους υπονόησαν ότι η επίθεση στη Νέα Ζηλανδία ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Αυτό το φονικό ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο. Ήταν ένα σταυροφορικό σχέδιο», αναφέρει.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here