Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ: Άτρωτος. Τίποτα δεν σταματά το “δικέφαλο του Βορρά”


Ακάθεκτος για το… απόλυτο πρωτάθλημα

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αμαυρώσει τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο, αλλά ο “δικέφαλος του Βορρά” κατάφερε να φτάσει στη νίκη -με ανατροπή- και να περάσει και από το Αγρίνιο (1-2).

Σωστά ακυρώθηκαν δύο γκολ των Θεσσαλονικέων – Μεγάλο ματς έκανε στο δεύτερο μέρος ο Μπίσεσβαρ. Συγκλονιστικό τέρμα ο Βιεϊρίνια.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από την έναρξη του. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει μια πιο πιεστική εικόνα. Η πρώτη σημαντική φάση ήρθε όμως από πλευράς Παναιτωλικού. Στο 12′ ο Μάρκος Πάουλο πήρε την κεφαλιά -από εκτέλεση κόρνερ- με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση και να διώχνει τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε… για πολύ λίγο. Ο Μπίσεσβαρ έστειλε με κοντινή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου, αλλά ο διαιτητής Τσαμούρης ακύρωσε σωστά το τέρμα ως οφσάιντ!

Ο Παναιτωλικός κατάφερε σιγά σιγά να φέρει το ματς στα… μέτρα του. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι από τον άξονα (μπλοκαρισμένοι οι Σάκχοφ και Ολιβέιρα) και προσπάθησε να φτιάξει κάποια ευκαιρία από τα πλάγια και με μακρινές μπαλιές, χωρίς επιτυχία. Ο Λουτσέσκου φόρεσε το τυχερό του σκουφί, αλλά οι Αγρινιώτες ήταν πολύ καλά… διαβασμένοι τόσο στον τρόπο ανάπτυξης των Θεσσαλονικέων, όσο και στα “στημένα τους”.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… φωνές από τον ΠΑΟΚ. Στην προσπάθεια του να πάρει καλύτερη θέση σε μια μπαλιά που βγήκε, ο Άκπομ έσπρωξε τον Μιχάι, βγήκε τετ-α-τετ με τον πορτιέρε του Παναιτωλικού και σκόραρε. Ο διαιτητής όμως σταμάτησε τη φάση, δίνοντας σωστά επιθετικό φάουλ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε σε έξαλλη κατάσταση. Λίγο αργότερα, είδε την ομάδα του να δέχεται το 1-0.

Στο 54′ ο Ντίαζ μπήκε στην περιοχή, ο Κρέσπο τον κράτησε αρχικά από το χέρι, εν συνεχεία φάνηκε να τον σπρώχνει και ο διαιτητής έδειξε την… άσπρη βούλα. Ο Μπαϊροβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πασχαλάκη (έπεσε από την άλλη πλευρά).

Το γκολ αυτό ήταν σαν… ηλεκτροσόκ για τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Σβιντέρσκι, οι Θεσσαλονικείς “πάτησαν γκάζι” και στο 61′ είδε το γκολ του Μάτος να ακυρώνεται και αυτό σωστά ως οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα όμως, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 1-1 με έναν εκπληκτικό τρόπο. Ο Βιεϊρίνια έπιασε απίστευτο σουτ από τα 30 μέτρα (!) και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρε.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε εκεί, αφού μέσα σε ένα τρίλεπτο έφερε… τούμπα το ματς. Στο 67′ ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μάτος πήδηξε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-2. Ο “δικέφαλος του Βορρά” συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έχοντας για… μπροστάρη τον εκπληκτικό Μπίσεσβαρ. Στο 81′ ο Ολλανδός έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Άκπομ δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο Τραϊανός Δέλλας προσπάθησε να… σπρώξει τους παίκτες του να βγουν στην επίθεση και να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά οι Θεσσαλονικείς -πέρα από μια σέντρα του Μανά που έβγαλε κόρνερ ο Πασχαλάκης- δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων μέχρι το φινάλε του ματς


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ